Foto: Shutterstock
"Baltcom" ir piesaistījis ilgtermiņa kredītresursus 28 miljonu eiro (19,6 miljoni latu) apmērā, sadarbībā ar "SEB banku" piesaistītos līdzekļus ieguldīs interneta un televīzijas tīklu modernizēšanā un paplašināšanā, kā arī pakalpojumu attīstībā un pilnveidošanā, informēja uzņēmums.

Kredītlīdzekļi 28 miljonu eiro apmērā, kas pieejami uz septiņu gadu periodu, ļaus "Baltcom" ilgtermiņā īstenot attīstības projektus gan optiskā interneta tīkla paplašināšanai, gan esošo interneta un televīzijas tīklu rekonstrukcijai un modernizācijai. "SEB bankas" finansējums palielinās uzņēmuma pieejamo finanšu resursu bāzi.

"SEB bankas" Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Kristaps Strazds norāda, ka telekomunikācijas nozare ir viena no nozarēm ar straujāko biznesa attīstību, jo datu pārraides industrija mainās nemitīgi. "Telekomunikāciju nozarē svarīgs ir ātrums, kvalitāte un apjoms. Tieši uz to vienmēr arī esam fokusējušies, vairāku gadu garumā strādājot ar "Baltcom" un kopīgi meklējot piemērotākos finanšu risinājumus, kas ļautu īstenot operatora vērienīgās biznesa ieceres. Ir prieks redzēt, ka uzņēmums attīstās, un pēc jauna investora piesaistes varam Baltcom atbalstīt jaunā līmenī, tādejādi kļūstot par Baltcom galveno sadarbības banku. Noslēgtais sadarbības līgums paredz 26 miljonu eiro kredīta piešķiršanu uz 7 gadiem, kā arī 2 miljonu eiro kredītlīnija uz 2 gadiem," skaidro Strazds.

Jau ziņots, ka, piesaistot ārvalstu investīcijas teju 50 miljonu eiro (35 miljoni latu) apmērā, telekomunikāciju operators "Baltcom" uzsācis vērienīgu tīkla modernizāciju un paplašināšanu - gada laikā plānots trīskāršot operatora sasniegto mājsaimniecību skaitu, bet līdz 2015.gadam kļūt par Baltijas vadošo TV un interneta pakalpojumu zīmolu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!