Foto: Reuters/Scanpix
Bankrotējušā Iecavas novada uzņēmuma SIA "Iecavnieks" mantu līdz izsolei uzturēs SIA "Vegetable Oil Product Group Latvia", vēsta "Bauskas Dzīvi", atsaucoties uz maksātnespējas administratori Ivitu Baumani.

Pabeigta darbību 31. oktobrī pārtraukušā SIA "Iecavnieks" nekustamā īpašuma un kustamās mantas vērtēšana, un izsoles datums noteikts nākamā gada 25. janvārī. Sludinājums par izsoli decembrī būs publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", tajā būs noteikta izsolāmā īpašuma novērtējuma summa un sākumcena, skaidroja administratore.

Pēc izsoles izsludināšanas mēneša laikā varēs pieteikties pretendenti. To plāno darīt SIA "Vegetable Oil Product Group Latvia", kas reģistrēta šajā pašā adresē un līdz izsolei uztur bankrotējušā uzņēmuma mantu un ražošanu, "Bauskas Dzīvei" apstiprināja valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris.

Viņš uzsvēra, ka patlaban darbs uzņēmuma ražotnē Iecavas novadā turpinās. Ar 1. novembri darbā SIA "Vegetable Oil" pieņemti visi tie 31. oktobrī atlaistie SIA "Iecavnieks" darbinieki, kopskaitā ap 60 cilvēku, kas to vēlējušies. Darba attiecības ar jauno saimnieku nav atjaunojuši vien tie, kuri bija izvēlējušies turpināt darba gaitas citur.

"Noteikti piedalīsimies izsolē, ja pārsolīsim, turpināsim un attīstīsim ražošanu," plānus atklāj Babris, "ja tomēr kāds cits pretendents pārsolīs - neko darīt, uzņēmums būs saglabāts darbspējīgs."

Baumane "Bauskas Dzīvei" atzina, ka ir bijusi interese no citiem potenciālajiem pircējiem SIA "Iecavnieks" mantu iegādāties pa daļām, taču par visa ražojošā uzņēmuma pirkšanu līdz šim neviens cits nav interesējies. Jau rakstīts, ka "Iecavnieka" bankrota procedūru ierosināja pēc lielākās kreditores "Swedbank" prasības.

SIA "Vegetable Oil Product Group Latvia" 51% 2000 latu vērtā pamatkapitāla pieder zivrūpniekam Arnoldam Babrim, 49% - Ukrainā reģistrētajai SIA "Era Grein".

SIA "Iecavnieks" agrākais īpašnieks iecavnieks Dainis Lagzdiņš pēdējos gados bieži darījumu dēļ viesojās Ukrainā.

SIA "Iecavnieks" bija Baltijā vadošā rapšu, linu un kaņepju eļļas ražotāja, audzēja šīs kultūras un vadīja eļļas linu audzēšanas popularizēšanas projektu Latvijas zemkopju vidū. Kā ziņots, rudenī pabeigta ziemāju sēja SIA "Iecavnieks" laukos, no sadarbības partneriem glabāšanai un pārstrādei tiek pieņemti graudi, rapši un eļļas lini, pavasara darbiem tiek gatavota tehnika.

Šajā pašā adresē strādājošā ražotne "Linum Color", kura valdes priekšsēdētājs ir D. Lagzdiņš, pārņēma "Iecavnieka" sadarbības līgumus ar zemniekiem par eļļas linu audzēšanu un piegādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!