Foto: Publicitātes foto
Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" nākotnē varētu atjaunot reisus starp Tallinu un Viļņu, ceturtdien intervijā LTV raidījumam "Panorāma"  teica "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

"Manuprāt, bija kļūda slēgt reisus starp Tallinu un Viļņu. Mēs patlaban raugāmies uz šo maršrutu, jo tas bija spēcīgs savienojums Baltijas valstīs. Tāpēc nav izlēgts, ka nākotnē maršruts tiks atjaunots,"  teica Gauss.

Viņš piebilda, ka tāpat nākotnē varētu tikt atjaunoti arī citi slēgtie maršruti. "Mēs gribam, lai "airBaltic"  kļūtu par stiprāko aviopārvadātāju Baltijas valstīs un tāds arī paliktu," teica "airBaltic" izpilddirektors.

Gauss arī stāstīja, ka pagaidām neesot plānu atjaunot iekšzemes reisus, piemēram, uz Liepāju. "Nesen satiku Liepājas mēru. Mēs pārrunājām lidojumus uz Liepāju. Es solīju, ka mēs par to padomāsim. Protams, ne šovasar, jo lidojumu saraksts jau ir gatavs,"  teica Gauss. Viņš uzvēra, ka iekšzemes lidojumi varētu tikt atjaunoti tikai gadījumā, ja tas būs ekonomiski izdevīgi. Ja lidojumi nesīs zaudējumus, tad tie netiks atjaunoti.

Jau vēstīts, ka Gauss darbu kompānijas izpilddirektora un valdes priekšsēdētāja amatā sāka 1.novembrī. Bijušo Ungārijas nacionālās aviokompānijas "Malev" ģenerāldirektoru Gausu par jauno "airBaltic" vadītāju "airBaltic" padome iecēla 21.oktobrī.

Satiksmes ministrija 30.novembrī iegādājās "airBaltic" privātajam akcionāram "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) piederošos 47,2% lidsabiedrības akciju. Tādējādi valsts ir kļuvusi par 99,8% "airBaltic" akciju īpašnieci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!