Foto: PantherMedia/Scanpix
Privatizācijas aģentūra (PA) šogad plāno pārdot Latvijas valstij piederošā mērniecības uzņēmuma "Latvijas Valsts mērnieks" (LVM) kapitāla daļas un kompānijas "Jelgavas siltumtīklu uzņēmums" akcijas, pastāstīja PA ārējo sakaru vadītājs Guntis Kārkliņš.

"Saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām" PA ir sākusi darbības, kādas nepieciešamas kapitāla daļu un akciju pārdošanas noteikumu izstrādāšanai. Veicamo darbību ietvaros pēc 2011.gada finanšu datu saņemšanas tiks veikta novērtēšana un pēc tam izstrādāti pārdošanas noteikumi. Paredzams, ka kapitāla daļu un akciju pārdošana tiks pabeigta šogad," sacīja Kārkliņš, taču atzina, ka pagaidām neviens pircējs vēl nav izrādījis interesi iegādāties šo uzņēmumu kapitāla daļas vai akcijas.

PA pārstāvis atgādināja, ka PA, izpildot Ministru kabineta rīkojumu, "Jelgavas siltumtīklu uzņēmuma" 4 412 500 akciju turējumā pārņēma pērn 3.augustā, bet LVM pamatkapitāla daļas – pērn 7.decembrī.

LVM pamatkapitāls ir 571,9 tūkstoši latu, un tā vienīgā īpašniece ir Tieslietu ministrija. 2010.gadā LVM strādāja ar 922,9 tūkstošu latu apgrozījumu, kas ir par 52,6% mazāk nekā 2009.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās par 35,3% un bija 71,2 tūkstoši latu, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais finanšu gada pārskats.

Saskaņā ar "Lursoft" datiem "Jelgavas siltumtīklu uzņēmums" reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17,369 miljoni latu. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir Jelgavas pilsētas dome (71,61%) un Finanšu ministrija (23,85%). Uzņēmuma akcijas pieder arī vairākiem uzņēmumiem, kā arī vienai privātpersonai, tomēr šie dati var būt neprecīzi, jo akciju sabiedrībām nav pienākuma iesniegt Uzņēmumu reģistrā akcionāru sarakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!