Foto: DELFI

Mobilo sakaru operatora "Tele2" 2011. gada apgrozījums bija 85,5 miljoni latu, kas ir par 9% mazāk nekā 2010.gadā, savukārt peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA* palielinājās par 0,4% salīdzinājumā ar 2010.gadu, sasniedzot 29,7 miljonus latu, informēja "Tele2".

"Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs norāda, ka 2011.gads "telekomunikāciju nozarei kopumā bija ar plusa zīmi", un "Tele2" saglabāja "praktiski nemainīgu klientu skaitu pēcapmaksas segmentā un nostiprināja līderpozīcijas priekšapmaksas segmentā ar sarunu karti "Zelta Zivtiņa"".

Pagājušā gadā "Tele2" investēja attīstībā 7,1 miljonu latu un uzstādīja 200 jaunas bāzes stacijas, tādējādi ievērojami uzlabojot ātrgaitas mobilā interneta pārklājumu un jaudu, kā arī nodrošinot augstvērtīgus balss sakarus. Šobrīd "Tele2" ātrgaitas mobilā interneta pakalpojumi pieejami jau 70% iedzīvotāju, norāda uzņēmums.

2011.gada nogalē "Tele2" pakalpojumus lietoja 1 020 424 klientu. Uzņēmuma EBITDA rentabilitātes rādītājs bija 35% apmērā, kas ir par 3% vairāk nekā 2010.gadā un nodrošinās turpmāku biznesa attīstību.

Vancovičs atgādina, ka ceturtās paaudzes jeb 4G frekvenču izsolē "Tele2" ieguva nepieciešamās frekvences pakalpojumu sniegšanai 4G standartā, tādējādi nodrošinot nākotnes tehnoloģisko attīstību. "Šogad nozarē saglabāsies augsts konkurences līmenis un varēsim novērot lielāku patēriņa pieaugumu tieši mobilā interneta jomā. Visticamāk, strauja pakalpojumu attīstība 4G tehnoloģijās vēl nenotiks, jo tam šobrīd nav komerciālas jēgas, tā vietā uzmanība tiks koncentrēta uz 3G tīkla attīstību," prognozē Vancovičs.

"Tele2 AB Grupas", vienas no Eiropas vadošajām telekomunikāciju kompānijām, apgrozījums 2011.gadā veidoja 3,2 miljardus latu, kas ir par 1% vairāk salīdzinājumā ar 2010.gadu. Savukārt "Tele2 AB Grupas" peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA sasniedza 848 miljonus latu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš.

*EBITDA – peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!