Foto: LETA

Jūrmalas pilsētas tiesa otrdien noraidīja SIA "IAT Cityco" pieteikumu par Ķemeru sanatorijas investora SIA "Ominasis Latvia" atzīšanu par maksātnespējīgu, informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Diāna Liepiņa.

Tas nozīmē, ka "Ominasis Latvia" tomēr ir maksātspējīgs. Tiesas spriedums nav pārsūdzams.

Kā ziņots, "Ominasis Latvia" maksātnespējas lietu Jūrmalas pilsētas tiesa pēc būtības skatīja 31.janvārī, bet spriedumu pasludināja otrdien.

"Ominasis Latvia" maksātnespējas lieta tika ierosināta 16.janvārī pēc SIA "IAT Cityco" iesniegtā pieteikuma. Par administratoru tika izvēlēts Sergejs Ivanovs.

Iepriekšējo "Ominasis Latvia" maksātnespējas lietu Jūrmalas tiesa ierosināja pērn 6.jūlijā pēc SIA "Arhiidea" pieteikuma. Tā paša gada 28.jūlijā šis pieteikums tika noraidīts un "Ominasis Latvia" atzīts par maksātspējīgu.

Jau ziņots, ka prasību tiesā pret SIA "Ominasis Latvia" par veiktajiem darbiem projektā "Ķemeru kūrorta viesnīcas rekonstrukcija-restaurācija" iesniedzis ģenerāluzņēmējs SIA "NCC Konstrukcija", kuras parādsaistības pārņēmis "Kartelis", kurai "Ominasis Latvia" nav samaksājis 932 994 latus. Līdzīgu prasību tiesā iesniedzis SIA "Feuring Projekt Management" - par 131 653 latiem, kuri nav samaksāti par būvniecības procesa vadīšanu.

Prasību tiesā iesniegusi arī Privatizācijas aģentūra par līgumsoda apmaksu un investīciju līguma prasību ignorēšanu. Piemēram, pret "Ominasis Latvia" sākta tiesvedība par ar valsti noslēgtā līguma nosacījumu nepildīšanu, nenodrošinot 120 jaunu darbavietu izveidi sanatorijā "Ķemeri".

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju SIA "Ominasis Latvia" pieder SIA "Santlat", kas savukārt pilnībā pieder Saūda Arābijas iedzīvotājam Omāram Saleham Alhamdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!