Foto: DELFI

Piektdien atsākās akcionāru cīņas par Ventspils stividorkompāniju AS "Ventbunkers", notiekot divām paralēlām akcionāru sapulcēm, vienā no kurām par padomes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Olafs Berķis, bet otrā atgūt kontroli pār uzņēmumu centās Šveices advokāta Rūdolfa Meroni nometne.

Vispirms Meroni oponentu šobrīd kontrolētā "Ventbunkera" preses pārstāvis Mārcis Krastiņš informēja medijus, ka AS "Ventbunkers" juridiskajā adresē – Ventspilī, Dzintaru ielā 92 piektdien notiek uzņēmuma akcionāru sapulce, kurā noslēdzies balsojums par uzņēmuma padomi.

"Ventbunkera" padome šajā sapulcē pārvēlēta līdzšinējā sastāvā, un par padomes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts uzņēmuma līdzīpašnieks Berķis. Padomē turpinās darboties Olafs Berķis, Jānis Junkers, Aleksejs Ovods, Gatis Klimass un Genadijs Ševcovs, informēja Krastiņš.

"Uz AS "Ventbunkers" valdes norādīto akcionāru sapulces norises vietu Šveices advokāta Rudolfa Meroni pārstāvji nebija ieradušies. Kopumā akcionāru sapulcē tika pārstāvēti 57% akcionāru. Šodienas uzņēmuma akcionāru sapulcē lemtais tiks nekavējoties iesniegts reģistrēšanai Uzņēmumu reģistrā," informēja Krastiņš.

Savukārt Meroni nometnes pārstāvis pusstundu vēlāk izplatītā paziņojumā informēja: "Neskatoties uz mēģinājumiem maldināt akcionārus, šodien, 24. februārī, pulksten 11:00 Ventspilī Dzintaru ielā 41, 72. kabinetā notika AS "Ventbunkers" akcionāru sapulce. Tika pārstāvēti 71,38% akcionāru."

Šīs sapulces dienas kārtībā bija Berķa vadītās padomes atcelšana un pārvēlēšana, kā arī izmaiņas statūtos, lai ļautu akcionāru sapulces noturēt ārpus Latvijas, informē Gobiņš.

Paralēlajā "Ventbunkera" akcionāru sapulcē tika atcelta līdzšinējā padome, tās vietā apstiprinot jaunu. Meroni tika ievēlēts par padomes priekšsēdētāju, Gobiņš un advokāts Gints Laiviņš-Laivenieks - par viņa vietniekiem, bet Arita Linde un Diāna Jukna tika ievēlētas par padomes loceklēm. Savukārt statūtos netika veiktas nekādas izmaiņas, informē Gobiņš.

Meroni vadītā jaunā padome piektdien iecēla arī jaunu valdi: Deivids Anstis tika ievēlēts par valdes priekšsēdētāju, bet Alvis Hāze, Jānis Hāze un Aivis Landmanis – par valdes locekļiem.

Jau vēstīts, ka pēdējos mēnešos saasinājušies "Ventbunkera" akcionāru strīdi, rīkojot paralēlas akcionāru sapulces un sniedzot pieteikumus par izmaiņām tā padomē un valdē. Izmaiņas notiek arī "Ventbunkera" meitaskompānijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!