Foto: AFI
Pagājušās nedēļas nogalē pēc uzņēmuma akcionāru un kreditoru mierizlīguma Ventspils tiesa atjaunoja Ventspils Zivju konservu kombināta maksātspēju, informēja Zivrūpnieku savienība.

Savukārt pirmdien Latvijas Zivrūpnieku savienība (LZS) atjaunoja uzņēmuma biedra statusu organizācijā.

Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents Didzis Šmits norāda, ka šī ir ļoti laba ziņa nozarei, Ventspilij un Latvijas tautsaimniecībai kopumā. "Nozare ir kļuvusi par būtisku spēlētāju stiprāka un vēl saliedētāka, kas īpaši svarīgi, iekarojot arvien jaunus eksporta tirgus. Ventspils pilsēta ir ieguvusi četrsimt darba vietas. Valsts – iespēju gūt papildus ienākumus no eksporta," pauž Šmits.

"Uzņēmuma jauno akcionāru pieredzes un aktīvās darbības rezultātā ļoti īsā laikā ir izdevies atjaunot uzņēmuma maksātspēju, uzticību biznesa partneros un reputāciju tirgos. Tas ir rets gadījums Latvijā un reizē labs piemērs, kad maksātnespējas administratoru rokās nonākušu uzņēmumu, nevis demontē un izpārdod, bet atjauno tā darbību," uzskata savienības pārstāvis.

Jau ziņots, ka pērn jūlijā Ventspils tiesa ir apstiprinājusi VZKK īpašnieku un kreditoru noslēgto izlīgumu, saskaņā ar kuru VZKK sešu mēnešu laikā plānoja norēķināsies ar kreditoriem un atjaunos uzņēmuma maksātspēju.

Atbilstoši tiesā apstiprinātajam izlīgumam, VZKK īpašnieki ar kreditoriem ir vienojušies, ka kreditori piekrīt dzēst 95% no savu prasījumu summas, kā arī atsakās no līgumsoda, procentiem vai nokavējuma naudas piedziņas. Dzēsto prasījumu kopsumma ir 3 654 764,09 lati.

Kopumā VZKK kreditoriem bija jāizmaksā 570 216,24 latus, kā arī Valsts ieņēmumu dienestam paredzēts samaksāt nodokļu parādu 162 416,63 latu apjomā.

Pirms tam - aprīlī - administratoram izdevies stabilizēt uzņēmuma darbību, tomēr kopējā situācija uzņēmumā joprojām bija smaga

VZKK gada apgrozījums ir aptuveni seši miljoni latu. Uzņēmums eksportē 99% saražotās produkcijas, un tiešo nodokļu veidā valstij ik mēnesi samaksā 70 tūkstošus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!