Foto: F64
Latvijas lielākais zāļu ražotājs "Grindeks" vērtē iespēju Maskavā būvēt farmācijas rūpnīcu, pastāstīja uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans.

Viņš norādīja, ka Krievijas pārstāvji ir izrādījuši ļoti lielu interesi par ražotnes būvniecību un patlaban notiek sarunas ar Maskavas valdību. "Krievijas pārstāvji ir apmeklējuši "Grindeks" rūpnīcu Latvijā un atzinuši, ka tur tiek ražota augstas kvalitātes farmācijas produkcija, kas atbilst visām Eiropas Savienības prasībām," sacīja Lipmans.

Viņš arī uzsvēra, ka pagājušā gada nogalē "Grindeks" Ufā sāka ražot oriģinālproduktu "Mildronāts", taču, uzceļot rūpnīcu, Krievijā varētu ražot plašāku farmācijas produkcijas klāstu.

"Pēc pasaules čempionāta hokejā ar Krievijas pārstāvjiem plānots sākt aktīvāku sadarbību projekta īstenošanai," teica uzņēmuma padomes priekšsēdētājs.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka "Grindeks" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 69,573 miljonu latu neauditēto apgrozījumu, kas ir par 6,8% vairāk nekā 2010.gadā, savukārt tā peļņa bija 6,668 miljoni latu, kas ir par 6,2% mazāk, salīdzinot ar 2010.gadu.

"Grindeks" ir lielākais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Kompānijas galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernu veido "Grindeks" un četras tā meitassabiedrības – Igaunijas "Tallinas Farmācijas rūpnīca", Latvijas "Kalceks" un "Namu apsaimniekošanas projekti", kā arī Krievijas "Grindeks Rus". "Grindeks" akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!