Foto: Privātais arhīvs

Gaisā dvesmojot pavasara garam, laulības ostā iestūrējis pazīstamais rakstnieks Jānis Joņevs un dramaturģe, publiciste Anete Konste, liecina Konstes paziņojums sociālajā tīklā "Facebook".

Joņevs un Konste ir kopā jau daudzus gadus, abus saistījuši arī vairāki radoši projekti. Nu draudzība vainagojusies ar kāzām. Savā īpašajā dienā mīlētāji bija tērpušies visai neformāli, tomēr ļāvušies šķīstības krāsas – baltās – dominancei.

Attēlus no kāzu dienas vietnē "Facebook" publicējusi jaunā sieva.

Šobrīd 44 gadus vecais Joņevs latviešu literatūrā sevi spilgti pieteica 2013. gadā. Reklāmas nozarē un publicistikā iepriekš strādājušais Jānis Joņevs savu daļēji autobiogrāfisko debijas romānu "Jelgava 94" ("Mansards") izdeva 2013. gadā. Tam sekoja gan Latvijas Literatūras gada balva kā gada labākajam debitantam, gan citas godalgas un grāmatas ārvalstu tulkojumi. Grāmata pārtapa filmā un teātra izrādē. Jau drīzumā "Jelgava 94" uz skatuves atdzīvosies atkal – šoreiz Latvijas Leļļu teātrī. Kopš tā laika iznākuši arī citi Joņeva darbi, viņš piedalījies vairāku teātra izrāžu veidošanā un filmu scenāriju tapšanā. Savu otro Latvijas Literatūras gada balvu Joņevs saņēma par 2020. gadā izdoto stāstu krājumu "Tīģeris" ("Dienas Grāmata").

Savukārt Anete Konste ir publiciste un dramaturģe, kuras darbi publicēti gan dažādos Latvijas medijos, gan stāstu krājumos. Viņa piedalījusies vairāku izrāžu tapšanā kā dramaturģe. Plašāka publika Konsti iepazinusi sarunu festivālā LAMPA kā vienu no politiķu “cepinātājām”, bet viņas ikdienas darbs ir saistīts ar Latvijas literatūras eksportu un tam veltīto platformu “latvianliterature.lv”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!