Foto: LETA
Uzņēmējai Ievai Plaudei-Rēlingerei piederošos 49% SIA "Douglas Baltic" kapitāldaļu vakar atklātā izsolē iegādājusies Lietuvas kosmētikas kompānija "Fragrances International", informēja uzņēmējas pārstāvji.

Darījums noticis Plaudes-Rēlingeres maksātnespējas procesa ietvaros. Pārdotās kapitāldaļas piederēja kompānijai "DK Holding", kas savukārt bija Ievai Plaudei-Rēlingerei pastarpināti piederošs uzņēmums.

Par pārdotajām kapitāla daļām iegūtie 1,6 miljoni eiro (1,12 miljoni latu) tiks sadalīti starp kreditoriem, tai skaitā AS "Reverta" (iepriekšējā AS "Parex banka"), līdz ar to par šo summu samazinās kopējā parādu summa Plaudes-Rēlingeres kreditoriem.

"Manas personīgās maksātnespējas process turpina attīstīties veiksmīgi. Ir patīkami redzēt, ka "Douglas Baltic" nākotne būs saistīta ar kosmētikas nozarē spēcīgu partneru atnākšanu. Tāpat vēlos izteikt pateicību AS "Reverta" konsultantiem par viņu ieguldīto darbu izsoles rezultātā notikušā darījuma sekmēšanā," norādīja Plaude-Rēlingere.

Kā ziņots, līdz šim dažādas tiesas par maksātnespējīgiem atzinušas atbildētāju statusā esošos gan Plaudi-Rēlingeri, Jāni Lasmani un "DK Holding", kas pieder Menas salā reģistrētajai sabiedrībai "Kolonna Limited". Likvidācijas process sākts arī atbildētājam AS "KCG".

"DK Holding" valdes priekšsēdētāja ir Plaude-Rēlingere, bet padomē darbojas Ojārs Pētersons un Aldis Pauliņš. 2008.gadā sabiedrības apgrozījums bijis 69 761 lats, bet gadu tā noslēdza ar 75 282 latu zaudējumiem. Pēdējo gadu peļņas rādītāji "Firmas.lv" nav pieejami.

AS "KCG" līdz 2010.gada aprīlim sauca AS "Kolonna Cosmetic Group", bet tās vēsturisko nosaukumu skaitā ir arī "Baltic Cosmetic Holding". Patlaban kā sabiedrības vienīgais īpašnieks reģistrēta AS "Holding Kolonna". Starp iepriekšējiem īpašniekiem ir AS "Kolonna" un Plaude-Rēlingere. Šīs sabiedrības likvidators no 2010.gada septembra ir Ansis Lasmanis.

2009.gadā "KCG" apgrozījusi 651 265 latus, taču tās peļņa vai zaudējumi nav norādīti. 2008.gadu tā noslēgusi ar 1663 latu zaudējumiem pie 24 807 latu apgrozījuma. Sabiedrības juridiskā adrese ir Cēsīs, Vienības laukumā, bet faktiskā adrese - Rīgā, K.Valdemāra ielā 20, kur reģistrēti arī citi "Kolonnas" grupas uzņēmumi.

2009.gadā reģistrētais skaistumkopšanas uzņēmums SIA "Kolonna Beauty" pilnībā pieder AS "Holding Kolonna". Tās iepriekšējo īpašnieku skaitā ir SIA "Roehlinger B & V". Sabiedrība reģistrēta K.Valdemāra ielā 20. 2009.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 0,33 miljoni latu, un gadu "Kolonna Beauty" noslēdza ar 60 700 latu peļņu. Sabiedrībai ir vairākas filiāles dažādās Latvijas pilsētās.

Jau ziņots, ka "Parex banka" 2010.gada novembrī paziņoja, ka sākusi virkni tiesvedību pret atsevišķiem "Kolonnas" grupas uzņēmumiem un arī to dibinātāju un akcionāri Plaudi-Rēlingeri kā fizisku personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!