Foto: LETA
Pēc 100 000 latu ieguldīšanas jaunā veikalā-noliktavā Ropažu ielā nākamās investīcijas esot gaidāmas riekstu fasēšanas līnijā, kas tiek pārdoti ar zīmoliem "Zelta rieksts" un "Dienas deva", pastāstīja "Gemoss" vadītāja Ieva Treija.

"Būvēsim papildus ražošanas un noliktavas telpas Mežkalna ielā, kur ir "Gemoss" loģistikas centrs. Investīciju apjoms būs aptuveni miljons latu, un daļu segs bankas finansējums," skaidro uzņēmēja.

Pēc viņas teiktā, "Gemoss" "stāv uz vairākām kājām". Viena no tām esot specializēta nozare - bāru un restorānu aprīkojuma tirdzniecība. Otra ir riekstu un žāvētu augļu, kā arī konditorejas izejvielu tirdzniecība.

Treija arī stāsta, ka uzņēmums nodarbojas ar eksportu. "Gemosam" esot pastāvīgs partneris Kaļiņingradā, kur pieejams gandrīz viss "Gemoss" preču klāsts, kas pielāgots vietējā tirgus vajadzībām.

"Nedaudz izvedam arī uz Igauniju un Lietuvu. Eksports neveido lielu daļu, aptuveni 10%. Klientus ārzemēs var piesaistīt tikai ar sistemātisku darbu. Ik pa laikam gadās kāds labs piemērs, kad ārvalstu ķēdēs nonākam, piemēram, ar Latvijā importētām glāzēm. Bet konkurējam, protams, primāri ar cenu," atzīst "Gemoss" vadītāja.

"Gemoss" dibināts 1993.gadā un Latvijas tirgū pazīstams kā bāru, restorānu un viesnīcu aprīkojuma tirgotājs, kā arī viens no lielākajiem riekstu un žāvēto augļu importētājiem Latvijā, kura produkcija tiek tirgota ar zīmolu "Zelta rieksts" un "Dienas deva".

Uzņēmuma 2011.gada apgrozījums bija 11 miljoni latu, peļņa aptuveni - 650 000 latu.
2010.gadā "Gemoss" strādājis ar 8,94 miljonu latu apgrozījumu un 627 065 latu peļņu, bet pirms gada ar 7,62 miljonu latu apgrozījumu un 672 737 latu peļņu.
"Gemoss" pilnībā pieder Treijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!