Foto: LETA
Piektdien Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas Pilsētbūvnieks" akcionāru sapulcē iecēla jaunu valdes locekli Andreju Požarnovu, kurš pildīs arī valdes priekšsēdētāja amata pienākumus. Līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Ivars Gaters amatu atstājis, jo kļūs par celtniecības uzņēmuma "LEC" vadītāju, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Ņemot vērā SIA "Rīga Pilsētbūvnieks" projektus, Gatera vietā meklēja cilvēku ar valsts un pašvaldību pārvaldes zināšanām, pieredzi darbā pie nacionāla mēroga projektu vadības un spēju nekavējoties pārņemt uzņēmuma vadību.

Par piemērotāko kandidātu sapulcē atzina ilggadējo TB/LNNK biedru, bijušo ministru, Saeimas un Rīgas domes deputātu un vairāku valsts uzņēmumu valdes locekli Andreju Požarnovu.

SIA "Rīgas Pilsētbūvnieks" ir Rīgas pašvaldības uzņēmums, kas nodarbojas ar pilsētas attīstību, mājokļu un citu nekustamā īpašuma objektu būvniecību un atjaunošanu. Uzņēmums pilda pasūtītāja, projektu vadības un būvuzraudzības funkcijas daudzdzīvokļu un sociālo dzīvojamo māju un citu objektu renovācijas, rekonstrukcijas un celtniecības darbos, kā arī nodarbojas ar ēku apsaimniekošanu.

Uzņēmums darbojas vairākos starptautiskos daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku energoefektivitātes paaugstināšanas un jauno tehnoloģiju ieviešanas projektos.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, pirms 2002.gadā Gaters kandidējis 8. Saeimas vēlēšanās no partijas "Jaunais laiks" rindām un kļuvis par Reģionālas attīstības un pašvaldību lietu ministru Einara Repšes valdībā, bet līdz ar Repšes demisiju 2004. gadā, Gaters savu ministra amatu zaudējis. Gadu vēlāk Gaters ievēlēts par Rīgas domes deputātu no "Jaunā laika" saraksta, taču 2007.gadā "Jaunā laika" Rīgas domes frakciju atstājis pēc Aivara Aksenoka atstādināšanas no Rīgas mēra amata. Gadu vēlāk viņš kļuvis par pilntiesīgu apvienības TB/LNNK biedru un iecelts par "Rīgas pilsētbūvnieks" valdes priekšsēdētāju. 2011.gadā viņš izstājās arī no TB/LNNK.

Jau ziņots, ka šā gada februārī tika nomainīta LEC valde un no darba atbrīvots valdes priekšsēdētājs Pēteris Dzirkals un valdes locekļi Andris Asars-Asarovskis un Didzis Vītols.  Par jauno LEC valdes priekšsēdētāju iecelts Aļģirds Pipars, bet par LEC valdes locekli iecelta Madara Upena. Darbu LEC valdē turpināja valdes locekle Sanita Vība.

Viens no pēdējiem vērienīgākajiem LEC iegūtajiem pasūtījumiem ir uzvara AS "Latvenergo" meitasuzņēmuma AS "Latvijas elektriskie tīkli" sarunu procedūrā par elektropārvades tīklu savienojuma "Kurzemes loks" posma projektēšanu un būvniecību. Tajā LEC uzvarējusi kopā ar SIA "Empower".  Kā kopējā līgumcena šajā pasūtījumā minēti 53,6 miljoni eiro (37 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!