Foto: LETA

Privatizācijas aģentūrai (PA) nav tiesību iejaukties un kontrolēt Ķemeru sanatorijas investora SIA "Ominasis Latvia" saimniecisko darbību.

Kā norādīja PA pārstāvis Guntis Kārkliņš, sanatorijas "Ķemeri" privatizācijas noteikumi paredzēja, ka investoram astoņu gadu laikā sanatorijā ir jāiegulda desmit miljoni latu. PA veica sanatorijas atjaunošanas darbu uzraudzību līdz brīdim, kamēr šis nosacījums tika izpildīts.

"2009.gadā tika saņemts auditoru atzinums, ka investīcijas ar kavējumiem ir veiktas, un PA valde pieņēma lēmumu par investīciju noteikuma izpildi. Pēc lēmuma pieņemšanas sanatorijas statuss ir tāds pats kā jebkuram privātam uzņēmumam, un PA nav tiesību iejaukties un kontrolēt tā saimniecisko darbību," teica PA pārstāvis.

Viņš uzsvēra, ka par sanatorijas kā valsts nozīmes kultūras pieminekļa saglabāšanu ir atbildīgs ēkas īpašnieks un to uzrauga Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija.

Jau ziņots, ka Jūrmalas pilsētas dome ierosinās Ķemeru kūrorta bijušās poliklīnikas ēkas atsavināšanu, jo 1924.gadā celtās ēkas, kas atzīta par kultūras pieminekli, saglabāšanu apdraud īpašnieka bezdarbība, informēja Jūrmalas domē.

Jau ziņots, ka naktī uz ceturtdienu Ķemeros, Emīla Dārziņa ielā, nodegusi vēsturiska koka ēka. Vienstāva koka ēka ar mansardu nodegusi pilnībā, turklāt sadedzis arī jumts blakus esošajai divstāvu tehniskajai ēkai. Kopumā liesmas nopostījušas 1200 kvadrātmetru lielu platību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!