Foto: LETA

Uzņēmums "Augstsprieguma tīkls" dividendēs valstij maksās 42% no pagājušā gada peļņas nevis 90%, kā bija noteikts līdz šim.

Šo priekšlikumu par valstij maksājamā līdzekļu apmēra sadali otrdien sēdes slēgtajā daļā atbalstīja valdība, žurnālistiem pastāstīja "Augstsprieguma tīkla" šefs Varis Boks.

Pārējie līdzekļi "Augstsprieguma tīklam" būs nepieciešami, lai "sakarā ar tirgus atvēršanas procesu" iegādātos divus procentus skandināvu elektroenerģijas biržas "Nord Pool Spot" akciju. Tās iespējams iegādāties vien no uzņēmuma peļņas un pirkumu nevar iekļaut regulētajā tarifā, paskaidroja Boks.

Viņš pastāstīja, ka pērn "Augstsprieguma tīkla" peļņa bija vairāk nekā 1,8 miljoni latu. Saskaņā ar iepriekš noteikto sadalījumu dividendēs valstij būtu jāmaksā 90% jeb 1,63 miljoni latu, savukārt rezervēs būtu jāieskaita 181 155 latus.

Līdz ar valdības atbalstīto pārdalījumu dividendēs būs jāmaksā 42% no peļņas jeb vairāk nekā 750 000 latu, bet pārējo varēs ieskaitīt rezervēs. Tādējādi uzņēmuma rīcībā paliks vairāk nekā miljons latu.

"Augstsprieguma tīkla" vadītājs pagaidām vēl neprecizēja, tieši cik tieši maksās "Nord Pool Spot" akcijas, taču orientējoši tie varētu būt ap 1,1 miljons latu.

"Šobrīd precīzu summu nevar pateikt, jo tā ir pagaidām tikai orientējoša. Precīza summa parādīsies tajā brīdī, kad notiks šis darījums," sacīja Boks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!