Foto: DELFI
Latvijas dzelzceļa kompānija "Latvijas dzelzceļš" (LDz) 25. un 26.septembrī plāno izsolīt vairākus kompānijai piederošus nekustamos īpašumus Rīgā par kopējo sākumcenu 2,016 miljoni latu, liecina paziņojums Latvijas oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Tajā teikts, ka 25.septembra mutvārdu izsolē ar augšupejošu soli paredzēts izsolīt LDz būves Kalna ielā 68A, Rēznas ielā 9 un Kalna ielā 68, Rīgā. Šīs izsoles sākumcena ir nepilni 1,411 miljoni latu.

Savukārt izsolē 26.septembrī iecerēts izsolīt LDz īpašumu, kas sastāv no vienas sešstāvu ķieģeļu mūra ēkas Katoļu ielā 22, kā arī no vienas piecstāvu ķieģeļu mūra ēkas Katoļu ielā 24. Šīs izsoles sākumcena ir 605 tūkstoši latu.

LDz mediju attiecību vadītājs Māris Ozols aģentūrai BNS sacīja, ka šos īpašumus uzņēmums vairs neizmanto saimnieciskajā darbībā un jau kopš 2001.gada tos izīrē. "Šo ēku uzturēšanā jāiegulda papildu līdzekļi, tādēļ tās nolemts pārdot," teica Ozols.

LDz pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru. LDz koncernu veido vadošais uzņēmums LDz ar piecām meitassabiedrībām – "LatRailNet", "LDz Cargo", "LDz Infrastruktūra", "LDz Ritošā sastāva serviss" un "LDz Apsardze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!