Foto: Publicitātes foto

Latvijas lielākais olu un olu produktu ražotājs "Balticovo" pagājušajā gadā strādāja ar 23,329 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 9,9% vairāk, salīdzinot ar 2010.gadu, savukārt uzņēmuma peļņa pērn saruka 5,6 reizes – līdz 444 tūkstošiem latu, liecina "Lursoft" datubāzē publiskotais uzņēmuma finanšu pārskats.

"Balticovo" vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmums saražoja 503 miljonus olu, kas ir par 74 miljoniem olu vairāk nekā 2010.gadā, taču olu vidējā realizācijas cena pērn bijusi par 4,4% zemāka nekā 2010.gadā.

Pērn uzņēmums nodevis ekspluatācijā olu pārstrādes ceha ēku un olu pārstrādes iekārtas. Tāpat pabeigta triju putnu kūšu rekonstrukcija.

"Balticovo" valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs iepriekš atzina, ka pagājušo gadu var raksturot kā krīzes gadu putnkopībā spekulatīvo lopbarības graudu cenu dēļ, kas olu ražošanas pašizmaksu sadārdzināja par 40%. "Tomēr mums izdevies palielināt apgrozījumu, jo pastiprinājām tirdzniecības aktivitātes Baltijas jūras reģionā, piemēram, pērkot un pārdodot olas un olu produktus - iepērkot otrā numura olas un Lieldienu laikā arī baltās olas Somijā un veicot citas līdzīgas aktivitātes," viņš pastāstīja.

Pērn "Balticovo" attīstībā investēti aptuveni 2,7 miljoni latu. Saskaņā ar kompānijā sniegto informāciju pērn paplašināts eksporta noieta tirgus, uzņēmumam eksportējot olas uz Āfrikas valsti Angolu. Uzņēmums turpmāk plāno pastiprināti strādāt ar Skandināvijas un Centrāleiropas valstīm un sākt sadarbību ar divām veikalu ķēdēm - "Albert" Čehijā un "Tesco" Polijā, Čehijā, Ungārijā un Slovākijā.

2010.gadā "Balticovo" strādāja ar 21,226 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 5,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 15,7% - līdz 2,527 miljoniem latu, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

"Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. 1992.gadā dibinātā uzņēmuma pamatkapitāls ir 3,097 miljoni latu. "Balticovo" lielākais īpašnieks ir "BCO", kam pieder 95,42% akciju, bet pārējās akcijas pieder vairākām privātpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!