Foto: DELFI

Fotoradaru projekta ieviesējs Latvijā uzņēmums "Vitronic Baltica un partneri" nomainījis nosaukumu, liecina "Lursoft" informācija.

Uzņēmuma nosaukums turpmāk būs "V-Traffic". Uzņēmumu reģistrā minētās izmaiņas iegrāmatotas pirmdien, 3.septembrī.

Izmaiņu uzņēmuma dalībniekos gan nav ‒ to joprojām veido uzņēmums "Vitronic Baltica", kurā vairākums ‒ 96,43% ‒ uzņēmuma pamatkapitāla pieder uzņēmējam, apdrošināšanas kompānijas "Baltijas Apdrošināšanas nams" līdzīpašniekam Ērikam Teilānam, fotoradaru iekārtu ražotājam vācu kompānijai "Vitronic" un uzņēmumam "Komerccentrs DATI grupa".

Jau vēstīts, ka fotoradaru uzstādīšana Latvijā patlaban ir iestrēgusi. Valsts policija jau pērn noslēdza līgumu ar uzņēmumu "Vitronic Baltica un partneri" par stacionāro fotoradaru uzstādīšanu uz Latvijas ceļiem. Taču gandrīz gada laikā uzņēmums tā arī nav spējis laikus uzstādīt noteikto radaru skaitu un izpildīt ar Valsts policiju noslēgtā līguma prasības, divas reizes tam pagarināts termiņš fotoradaru uzstādīšanai.

Patlaban uz Latvijas ceļiem pavisam darbojas 61 fotoradars – 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie fotoradari. Saskaņā ar līgumu uzņēmumam uz ceļiem jau bija jāuzstāda 160 radaru, no kuriem 100 būtu ar mērierīci, bet 60 – tukši ietvari, kuros radarus varētu iestatīt pēc vajadzības.

Uzņēmums arī vērsies tiesā, lūdzot tam piešķirt tiesisko aizsardzību finansiālās situācijas stabilizēšanai, ko tiesa arī atbalstīja.

Valdība gan nolēmusi līgumu ar uzņēmumu lauzt no 28.septembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!