Foto: Reuters/Scanpix
Trešdien izsolīti trīs maksātnespējīgā uzņēmuma "Kolonna Invest" nekustamie īpašumi, pavēstīja uzņēmuma maksātnespējas administrators Jānis Bērziņš.

Viņš informēja, ka izsolei, kurā piedāvāja iegādāties viesnīcu un zemesgabalu Saulkalnes ielā 11, Rīgā, 1674 kvadrātmetru platībā, bija pieteikušies divi pretendenti. Bērziņš pastāstīja, ka īpašums izsolīts par augstāku cenu nekā noteiktā – 703 tūkstošiem latu –, taču nevēlējās atklāt precīzu summu.

Tāpat tika izsolīts nekustamais īpašums Rīgā, Brīvības ielā 161, kas sastāv no zemesgabala ar kopējo platību 948 kvadrātmetri, uz kura atrodas piecstāvu dzīvojamā ēka ar puspagrabu. Šā nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena bija 176 tūkstoši latu, taču arī tas izsolīts par augstāku cenu. "Kolonna Invest" maksātnespējas administrators piebilda, ka arī šā īpašuma izsolei bija pieteikušies divi pretendenti.

Trešdien izsolīts arī "Kolonna Invest" piederošais nekustamais īpašums "Strazdiņi" Saulkrastu novada Zvejniekciemā. Šo īpašumu, kas sastāv no zemesgabala ar kopējo platību 0,255 hektāri, dzīvojamās mājas un piecām palīgēkām, vēlējās iegādāties trīs pretendenti. Bērziņš apliecināja, ka arī šā nekustamā īpašuma izsolē noteiktā sākumcena – 60 tūkstoši latu – ir pārsolīta, taču nevēlējās atklāt precīzu summu.

Vienlaikus uzņēmuma maksātnespējas administrators atzina, ka atbilstoši Civilprocesa likuma noteikumiem izsoļu uzvarētājiem viena mēneša laikā ir jāsamaksā pilna izsolē nosolītā cena, un pēc pilnas izsoles cenas samaksas administrators sniegs pieteikumu tiesā, lai tā apstiprinātu attiecīgā nekustamā īpašuma izsoles aktu un pieņemtu lēmumu nostiprināt ieguvēja īpašumtiesības uz nekustamo īpašumu.

"Kolonna Invest" par maksātnespējīgu pasludināts 2011.gada 5.septembrī. Uzņēmums reģistrēts 2006.gadā un darbojas nekustamo īpašumu jomā. Tā vienīgais īpašnieks ir kompānija "Lawrence Asset Management" (iepriekš "Kolonna Asset Management"), kura līdzīpašniece ir maksātnespējīgā Ieva Plaude-Rēlingere, bet lielākais īpašnieks – Menas salas reģistrētais holdings "Kolonna Limited".

2010.gadā "Kolonna Invest" strādāja ar 1,2 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 18% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi bija 2,034 miljoni latu, un tas ir par 35% vairāk, salīdzinot ar 2009.gadu, liecina "Lursoft" datubāzē publicētā informācija. Pārskatu par 2011.gadu uzņēmums nav publicējis.

Holdinga "Kolonna" uzņēmumi Latvijas tirgū darbojas kopš 1991.gada, un to darbības virzieni ir parfimērijas, kosmētikas vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, ar šīm nozarēm saistīto pakalpojumu sniegšana, kā arī nekustamo īpašumu attīstīšana un ar to saistīto pakalpojumu sniegšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!