Foto: PantherMedia/Scanpix
Valsts nekustamo īpašumu apsaimniekotājs "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) atkārtoti izsolē mēģinās pārdot ēku Aspazijas bulvārī 20, kas atrodas starp viesnīcu "Rīga" un bijušo viesnīcu "Hotel de Rome", apliecināja VNĪ sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Laukšteina.

Viņa pastāstīja, ka iepriekšējā ēkas izsolē nebija pieteicies neviens pretendents, līdz ar to tiek rīkota atkārtota izsole, kurā īpašumam ir samazināta izsoles sākumcena līdz 3,586 miljoniem latu.

Paredzēts, ka izsole norisināsies 15.novembrī. Tai var pieteikties līdz 13.novembrim.

VNĪ iepriekš pavēstīja, ka izsolāmajam namam ir dažādi apgrūtinājumi un tādēļ ilgstoši nebija vērojama iespējamo nomnieku interese par brīvajām telpām. Proti, ēkai ir kopējas inženiertehnisko tīklu komunikācijas – ūdens, elektroenerģijas ievads un siltummezgls – ar privātīpašumā esošo blakus ēku Aspazijas bulvārī 22. Papildu tam viena kāpņu telpa tiek izmantota viesnīcas "Hotel de Rome" vajadzībām, kā arī daļa telpu ir funkcionāli savienotas ar viesnīcas "Rīga" telpām, un piekļuve tiek organizēta caur blakus esošo ēku Aspazijas bulvārī 22.

Tāpat VNĪ informēja, ka ēkas stāvoklis vērtējams kā apmierinošs, tomēr vajadzīgs ārsienu fasāžu apmetuma un krāsojuma, kā arī balkonu remonts. "Taču prioritāri vislielākie kapitālieguldījumi būtu nepieciešami autonomas siltumapgādes un ūdensapgādes sistēmas izbūvē, kā arī ēkas pārplānošanā racionālai izmantošanai konkrēta lietotāja vajadzībām. Bez autonomas siltumapgādes un ūdensapgādes sistēmas izbūves VNĪ nevar garantēt nomniekiem komunālo pakalpojumu pieejamību," iepriekš atzina Laukšteina, izskaidrojot, kādēļ VNĪ nolēma ēku pārdot izsolē.

VNĪ ir Finanšu ministrijas pārziņā. Uzņēmums nodarbojas ar nekustamo īpašumu izīrēšanu, iznomāšanu, pirkšanu, pārdošanu un citiem darījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!