Foto: LETA

Čečenu izcelsmes uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs palielinājis dalību savā vadītajā uzņēmumā "AB Holding" līdz 33,4%, liecina informācija datubāzē "Lursoft".

Abdulmuslimovs iegādājies uzņēmumiem "Freedomlab", "Vērdiņš Pluss", "Latbord", "Daugavieši", "Skonto FC" un "Pildne" katram piederošos 5,55% "AB Holding" kapitāldaļu.

Līdz šim Abdulmuslimovam piederēja tikai 0,1% holdinga kapitāldaļu.

Atlikušie 66,6% "AB Holding" kapitāldaļu pieder 12 Latvijas uzņēmumiem, tostarp uzņēmumiem, kuri daļēji pieder Abdulmuslimovam.

Pirmdien reģistrētas izmaiņas arī "AB Holding" padomē ‒ no darba atbrīvots padomes loceklis Jurģis Liepnieks un Ēriks Jēkabsons, kas iepriekš bijis iekšlietu ministrs.

Jau vēstīts, ka "AB Holding" nolēmis pakāpeniski atteikties no dalības ar pārtikas ražošanu nesaistītos uzņēmumos.

"Uzņēmums ir nolēmis pakāpeniski atteikties no līdzdalības uzņēmumos, kuru darbība nekādi nav saistīta ar holdinga pamatbiznesu – pārtikas ražošanu un pārstrādi. Šajās nozarēs esam sevi pierādījuši kā stabili dalībnieki un nākotnē visus spēkus un uzmanību vēlamies koncentrēt tikai šajā virzienā," iepriekš teica holdinga prezidents Abdulmuslimovs.

"Lursoft" dati liecina, ka uzņēmumu "AB Holding" Abdulmuslimovs izveidoja 2011.gada 14.janvārī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu.

Datubāzē "Lursoft" norādīts, ka "AB Holding" pamatdarbība ir holdingkompāniju pakalpojumi. Savukārt uzņēmuma mājaslapā teikts, ka "AB Holding" pamatdarbība ir gaļas, zivju un piena produkcijas ražošana, taču uzņēmums darbojas arī citās jomās, tostarp dzīvojamo un komerciālo ēku būvniecībā, drošības un apsardzes pakalpojumu sniegšanā starptautiskā mērogā, tūrismā, kā arī naftas produktu mazumtirdzniecībā un vairumtirdzniecībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!