Foto: DELFI

Šodien Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā, izskatot SIA "Telekomunikāciju šķīrējtiesa" pieteikumu par mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" maksātnespēju, mobilo sakaru pārstāvji to nosauca par klaju krāpniecību un finansiāli lieliski funkcionējoša uzņēmuma šantāžu, ko cenšas īstenot pieteicējas komercdirektors Kaspars Laurovs.

"Tele2" pārstāvis tiesā zvērināts advokāts Agris Bitāns tiesā norādīja, ka 2009.gadā noslēgtās saistības starp mobilo sakaru operatoru un "Telekomunikāciju šķīrējtiesu" par parādnieku arhīvu sagatavošanu un nodošanu netika līdz galam izpildītas, tāpēc "Tele2" neveica visu pakalpojumu atmaksu, kas, pēc pieteicējas apgalvotā, patlaban ir 45 000 latu parāds. Tāpat Bitāns skaidroja, ka pieteicēja mēģināja "Tele2" iesniegt nevis klientu līgumu oriģinālus, bet gan kopijas, kas nenoteica izpildīto darbu.

Tāpat advokāts tiesai demonstrēja, ka veiktie pieņemšanas-nodošanas akti bija ļoti neprecīzi, jo tajos ļoti lielā skaitā gadījumu informācija par klientiem pārklājās, līdz ar to "Telekomunikāciju šķīrējtiesa" gribēja iegūt nepamatotus līdzekļus par nepareizu, krāpniecisku rīcību. Tāpat Bitāns pauda sašutumu par to, ka abu uzņēmumu sadarbības līgumā bija vienošanās par 4500 klientu dokumentiem, taču "Telekomunikāciju šķīrējtiesa" centās piestādīt rēķinu par vairāk nekā 10 000 klientu dokumentiem, savukārt vēl vēlāk, pa faksu atsūtot šī līguma kopiju, tajā pēkšņi tika norādīts cipars 24 500, kas, pēc "Tele2" domām, bija viltots.

Arī veiktajos rēķinos un dažādajos izrakstos par veiktajām darbībām tika konstatētas gan datumu kļūdas, gan citas neprecizitātes, ko tiesā Laurovs nevarēja paskaidrot.

"Tele2" pārstāvji tiesai lūdza noraidīt maksātnespējas pieteikumu, pamatojoties ar to, ka "Tele2" finansiālā situācija ir ļoti veiksmīga, ko pierāda arī pagājušā gada finanšu pārskati un auditorfirmas veiktā revīzija. Tāpat Bitāns papildināja, ka "Tele2" vērsās policijā pret Laurovu par krāpšanas un viltošanas mēģinājumu, par ko 22.novembrī arī ierosināts kriminālprocess.

Tikmēr Laurovs tiesai skaidroja, ka attiecīgi pieņemšanas-nodošanas akti sniedz informāciju par katru klientu, tikai informācija par tiem ir daļēji šifrēta un "viņš neatceras, ko katrs cipariņš nozīmē". Tāpat viņš pauda neizpratni par to, kāpēc gan "Tele2" šo gadu garumā nevienu reizi netika norādījis, kas "Telekomunikāciju šķīrējtiesas" darbā uzņēmumu nav apmierinājis.

Tiesas sēdē atklājās, ka pats Laurovs pirms tam ir strādājis "Tele2" parādu piedziņas jomā.

Lietā vēl turpinās tiesu debates.

"Telekomunikāciju šķīrējtiesa" iesniedza maksātnespējas pieteikumu pret "Tele2" saistībā ar 45 000 latu parāda neatmaksāšanu. Laurovs iepriekš skaidroja, ka "Telekomunikāciju šķīrējtiesa" uz sadarbības līguma pamata 2009.gadā veica "Tele2" dokumentu apstrādi un visus darbus nodeva "Tele2".

Savukārt "Tele2" Juridisko un regulēšanas lietu daļas vadītājs Aigars Evertovskis šo "Telekomunikāciju šķīrējtiesas" rīcību nodēvēja par šokējošu un nepamatotu. "Mēs jau vairākkārt esam atbildējuši uz "Telekomunikāciju šķīrējtiesas" prasību veikt samaksu par tās nesniegtajiem pakalpojumiem. Vēršanās tiesā nav pamatota, tāpēc varam vien novēlēt "Telekomunikāciju šķīrējtiesai" veiksmi, jo tā viņiem būs nepieciešama," komentēja Evertovskis.

Laurovs novembra vidū preses uzmanību izpelnījās saistībā ar vēl kādu strīdu - viņam piederošais uzņēmums SIA "MM Trade" neesot pildījis uzņemtās saistības pret VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) par vēsturiskas piecstāvu ēkas nomu Vecrīgā, Audēju ielā 7. VNĪ pārstāvji ar tiesu izpildītāju bija ieradušies apsekot savu namu Audēju ielā. Šī strīda dēļ darbu spiesta pārtraukt kafejnīca-bārs "Omes briljants", kuru iekārtojuši telpu apakšnomnieki.

Tāpat viņš preses uzmanības lokā nonācis saistībā ar pārvadājumiem ar kuģīšiem pa Rīgas kanālu. Konkurenti viņu vainojuši negodīgā rīcībā, bet Laurovs izteicis aizdomas par konkurentu politisku lobēšanu.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju uzņēmuma "Telekomunikāciju šķīrējtiesa" vienīgā īpašniece ir 78 gadus vecā Valeska Kalniņa, bet uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Edgars Zēvels.

Uzņēmuma "Telekomunikāciju šķīrējtiesa" apgrozījums 2011.gadā bija 71 791 lats, bet peļņa 6860 lati. 2010.gadā uzņēmums apgrozījis 10 379 latus, bet nopelnījis - 1035 latus.

Zvērināta tiesu izpildītāja Vita Galvāne šogad uzņēmumam "Telekomunikāciju šķīrējtiesa" piemērojusi visu veidu pārreģistrācijas aizliegumu, liecina "Firmas.lv" dati.

Savukārt "Tele2" ir "Tele2 AB" grupas uzņēmums, kas ir viena no Eiropas lielākajām telekomunikāciju kompānijām un nodrošina mobilos sakarus, datu pārraidi, fiksētos telekomunikāciju un interneta pakalpojumus vairāk nekā 36 miljoniem klientu 11 valstīs. Latvijā "Tele2" pakalpojumus lieto vairāk nekā miljons klientu.

Šā gada deviņos mēnešos "Tele2" apgrozījums bija 60,5 miljoni latu, bet EBITDA jeb peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas - 21,5 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!