Foto: PantherMedia/Scanpix
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) jau gatavojas pielāgot iekšējo informācijas sistēmu eiro ieviešanai, pastāstīja PTAC Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vadītāja Ilze Žunde.

Viņa informēja, ka PTAC ir izsludinājis iepirkumu par centra datorprogrammas "Uzraugs", kas ir iestādes iekšējā informācijas sistēma, pielāgošanu saistībā ar eiro ieviešanu, papildināšanu un uzturēšanu.

Žunde paskaidroja, ka "Uzraugs", ir iestādes iekšējā informācijas sistēma, kurā tiek reģistrētas PTAC veiktās darbības – saņemtās sūdzības, ierosinātās lietas, lietu virzība, sniegtās konsultācijas, tirgus uzraudzības darbības, veiktās pārbaudes, pārbaužu rezultāti, u.c.

Savukārt iepirkuma ietvaros ir paredzēts pielāgot sistēmu eiro ieviešanai, sagatavot atsevišķu papildinājumu saistībā ar parādu piedziņas licencēšanas uzsākšanu un veikt sistēmas uzturēšanu 2013.gadā.

Konkursam var pieteikties līdz 10.decembrim, un līgums ar konkursa uzvarētāju tiks slēgts uz gadu, teica Žunde.

Vienlaikus PTAC pārstāve informēja, ka tāpat PTAC bez iekšējās informācijas sistēmas pielāgošanas saistībā ar eiro ieviešanu vēl būs jāpielāgo grāmatvedības programmatūra, jānodrošina konsultatīvā tālruņa par atbilstošu cenu norādīšanu un atspoguļošanu, jānodrošina uzraudzības darbs attiecībā uz cenu norādīšanu un komercpraksi paralēlajā cenu atspoguļošanas periodā.

Centram piešķirtais finansējums Latvijas Nacionālā eiro ieviešanas plāna pasākumiem 2013.gadam ir 57,7 tūkstoši latu.

Ziņots, ka Latvija gatavojas pievienoties eirozonai no 2014.gada 1.janvāra.

PTAC izskata patērētāju iesniegumus un sūdzības par patērētāju tiesību pārkāpumiem, sniedz juridisku palīdzību patērētājiem un var aizstāvēt tiesā viņu tiesības un ar likumu aizsargātās intereses un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!