Foto: AFI
Saistībā ar izmaiņām sabiedriskās ēdināšanas kompānijas AS "Lido" vadībā tuvākā laikā nav plānots uzņēmumā palielināt akcionāru skaitu, biznesa portālam "Nozare.lv" uzsvēra vienīgais "Lido" īpašnieks un nu jau bijušais valdes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.

Viņš arī atzīmēja, ka izmaiņas "Lido" vadībā radikāli neietekmēs uzņēmuma turpmāko darbību un kompānija turpinās darboties kā līdz šim.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, no 13.decembra "Lido" valdes priekšsēdētāja amata pienākumus veic līdzšinējā valdes locekle un "Lido" Biznesa daļas vadītāja Rita Auziņa. Tāpat uzņēmuma valdē no 13.decembra ievēlēti līdzšinējā valdes locekle un uzņēmuma Finanšu daļas vadītāja Baiba Sleža, uzņēmuma attīstības vadītājs Juris Roganovs un Solvita Treilande.

Savukārt Ķirsons no 13.decembra veic "Lido" padomes priekšsēdētāja amata pienākumus. Padomē no 13.decembra arī darbojas padomes priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Šestakovs un Valērija Lieģe.

Jautāts par šī gada 20.septembrī dibinātā uzņēmuma "K.E.Projekti" pirmo projektu - veikalu-ēstuvi, ko bija plānots atvērt Rīgā līdz decembra vidum, Ķirsons atklāja, ka saistībā ar to, ka ēstuvei vajadzīgās iekārtas no Vācijas vēl neesot saņemtas, ēstuves atvēršana patlaban ir atlikta līdz nākamā gada janvāra vidum.

Jau ziņots, ka šīs ēstuves izveidē vienu miljonu eiro jeb 700 000 latu investēja Latvijas miljonāru sarakstos daudzkārt minētais uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš.

Tāpat ziņots, ka "Lido" šogad svin 25 gadu jubileju, kad uzņēmuma vadība informēja par paveikto šajā laikā, kā arī par 2012.gada pirmā pusgada darbības rezultātiem.

Komentējot "Lido" finanšu rādītājus, uzņēmuma Finanšu daļas vadītāja Baiba Sleža neatklāja, kāds ir kopējais apgrozījums šī gada pirmajos sešos mēnešos, tomēr prognozēja, ka tas šogad varētu pieaugt par 5%-7%, salīdzinot ar 2011.gadu.

Šī gada pirmajā pusē sabiedriskās ēdināšanas kompānijas "Lido" bistro apgrozījums bija ap 8,7 miljoniem latu, kas ir par 10% vairāk nekā pirmajā pusgadā pērn.

Tāpat ziņots, ka šī gada 2.jūlijā pieņemts lēmums par sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma "Lido" reorganizāciju, pārveidojot to no SIA par akciju sabiedrību, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Reorganizācijas rezultātā pievienojamā sabiedrība SIA "Lido" beidz pastāvēt bez likvidācijas procesa un visas pievienojamās sabiedrības tiesības, saistības un aktīvi pāriet iegūstošajai sabiedrībai - AS "Lido".

Kā atklāja Ķirsons, pēc reorganizācijas uzņēmums strādā bez būtiskām atšķirībām, jo "Lido" ir tikai viena akcija, kura pieder pašam Ķirsonam.

Tuvāko divu gadu laikā "Lido" nav plānots palielināt akciju skaitu.

Kā ziņots, pērn "Lido" izdevies atgriezties pie peļņas gūšanas, liecina "Firmas.lv" informācija. 2010.gadā "Lido" strādāja ar 9,615 miljonu latu zaudējumiem, bet 2011.gadā gūta 1,03 miljonu latu peļņa.

"Lido" apgrozījums pieaudzis par 2,1% - no 17,64 miljoniem latu 2010.gadā līdz 18,01 miljonam latu 2011.gadā.

2011.gada 30.decembrī tika panākta vienošanās ar galveno kreditoru - "DNB banku" - par paša "Lido" un arī galvoto saistību restrukturizāciju uz pieciem gadiem ar pagarinājumu līdz 2020.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!