Foto: LETA
Spēļu zāļu skaits Latvijā šogad būtiski nav pieaudzis, pastāstīja Latvijas Spēļu biznesa asociācijas (LSBA) padomnieks Arnis Marcinkēvičs.

"Lai gan nozarē atkal ir vērojama augšupeja, salīdzinot ar krīzes laiku, kad bija salīdzinoši liels kritums, šogad spēļu zāļu skaits būtiski nav palielinājies. Tas ir saistīts ar to, ka šogad daudz vairāk tika vērtēts tas, vai kādā vietā ir racionāli atvērt spēļu zāli un vai tai varēs nodrošināt salīdzinoši lielu pieprasījumu," sacīja Marcinkēvičs un atzina, ka jaunas spēļu zāles lielākoties tika atvērtas tajās vietās, kur kāda cita kompānija aizvēra spēļu zāli.

Tāpat viņš norādīja, ka šogad jaunu spēļu zāļu atvēršanu mazāk ietekmējuši pašvaldību lēmumi par atļauju atvērt kādā konkrētā vietā spēļu zāli.

Marcinkēvičs apliecināja, ka šogad arī spēļu zāļu automātu skaits nav būtiski palielinājies, taču piebilda, ka pagaidām nav pieejami dati par to, cik jaunas spēļu zāles šogad ir atvērtas un kā ir palielinājies spēļu automātu skaits, jo dati par gadu kopumā vēl nav pieejami.

Jau ziņots, ka azartspēļu automātu skaits Latvijā šogad septembra beigās, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn, palielinājies par 186 ‒ līdz 8030 automātiem. Kazino skaits gada laikā saglabājies nemainīgs – seši, arī totalizatoru punktu un arī bingo zāļu skaits jūnija beigās bija tāds pats kā pirms gada ‒ attiecīgi 20 un trīs. Iepriekšējā gada līmenī saglabājies arī ruletes galdu skaits ‒ 16, bet kāršu galdu skaits samazinājas par četriem un bija 59.

LSBA ir sabiedriska organizācija, kura pārstāv spēļu biznesa nozarē strādājošu uzņēmumu intereses valsts un sabiedriskajā sektorā. Kopumā azartspēles Latvijā rīko 16 firmu, tostarp valsts mēroga loterijas Latvijā organizē tikai valsts uzņēmums "Latvijas Loto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!