Foto: Publicitātes foto
AS "Ventspils nafta" meitas uzņēmums "Ventspils nafta termināls" (VNT) 2012.gadā pārkrāvis 12,02 miljonus tonnu naftas un naftas produktu, kas ir par 6% vairāk nekā 2011.gadā, kad tika pārkrauti 11,37 miljoni tonnu, liecina uzņēmuma paziņojums biržā "Nasdaq OMX Riga".

2012.gadā pārkrautais naftas produktu apjoms ir lielākais pēdējo piecu gadu laikā.

VNT ģenerāldirektors Lars Panclafs uzsver, ka pārkrauto kravu apjoms gan ir tikai viens no indikatoriem, kas liecina par uzņēmuma darba rezultātiem, jo tikpat svarīgi ir arī nodrošināt uzņēmuma darbības efektivitāti.

Panclafs skaidro, ka turpmākā naftas produktu un degvielas tirgus attīstība 2013.gadā būs atkarīga gan no globālās ekonomiskās situācijas, gan arī no starptautiskās un reģionālās politikas procesiem, kas savukārt nozīmē, ka tirgus joprojām paliks salīdzinoši neprognozējams un svārstīgs.

VNT aizvadītajā gadā investējis termināļa modernizācijā vairāk nekā sešus miljonus latu, un šīs investīcijas tiks turpinātas arī 2013.gadā.

VNT nodrošina tranzīta pakalpojumus - naftas un naftas produktu pieņemšanu no cauruļvadiem, dzelzceļa vagonu cisternām un no tankkuģiem, to uzglabāšanu un pārkraušanu. VNT ir tehnoloģiski modernākais un lielākais naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums Baltijā ar kopējo rezervuāru parka ietilpību 1,2 miljoni kubikmetru.

51% VNT pieder AS "Ventspils nafta", kas ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā. AS "Ventspils nafta" ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!