Foto: LETA
Lauku atbalsta dienests (LAD) no šī gada 8.februāra līdz 11.martam pieņems projektu iesniegumus Lauku attīstības programmas pasākumā "Infrastruktūra, kas attiecas uz lauksaimniecības un mežsaimniecības attīstību un pielāgošanu", informēja LAD.

Pieejamais publiskais finansējums ir trīs miljoni latu, no tiem valsts SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" atvēlēti 1,4 miljoni latu,  pārējiem atbalsta pretendentiem (fiziskas vai juridiskas personas, pašvaldības) - 1,6 miljoni latu.

Atbalsts tiek piešķirts meliorācijas sistēmu rekonstrukcijai un renovācijai gan meža, gan lauksaimniecībā izmantojamā zemē. Savukārt jaunu meliorācijas sistēmu būvniecība tiek atbalstīta, ja tā paredzēta lauksaimniecībā izmantojamā zemē.

Pasākumā iespējams īstenot projektu, kurā plānots būvēt, rekonstruēt vai renovēt  vairāku īpašnieku meliorācijas sistēmas, pamatojoties uz noslēgtu līgumu starp kopprojekta dalībniekiem. Nepieciešamo dokumentāciju iesniedz un atbalstu saņem viens no meliorācijas sistēmas īpašniekiem vai tiesiskajiem valdītājiem.

LAD vērš uzmanību uz to, ka projektu iesniegumu īstenošanas beigu datums ir astoņpadsmit mēneši no Lauku atbalsta dienesta lēmuma pieņemšanas par projektu iesniegumu apstiprināšanu.

Projektu iesniegumi jāiesniedz LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs vai centrālā aparāta Klientu apkalpošanas daļā. Projekti iesniedzami arī elektroniski (atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu).


Plašāka informācija pieejama LAD mājas lapā www.lad.gov.lv ES atbalsta sadaļā Lauku attīstība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!