Foto: DELFI

2012.gadā, salīdzinot ar 2011.gadu, apstrādes rūpniecības apgrozījums faktiskajās cenās pieauga par 11,9%, tai skaitā vietējā tirgū - par 5,7% un eksportā – par 18,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Lielākais apgrozījuma pieaugums no visām apstrādes rūpniecības nozarēm bija iekārtu un ierīču remonta un uzstādīšanas nozarē (kuģu un laivu remonts un apkope, visāda veida iekārtu un ierīču remonts un apkope, ražošanas iekārtu un ierīču uzstādīšana), kur izaugsme bijusi par 59,9%. Pieaugums bijis gan vietējā tirgū, gan eksportā.

Tāpat elektrisko iekārtu ražošanas nozarē apgrozījums audzis par 36,7%. Vietējā tirgū bijis samazinājums par 4,8%, bet eksportā pieaugums bijis par 56,7%, bet metālu ražošanas nozarē apgrozījums audzis par 32,9%. Arī šajā nozarē vietējā tirgū bijis samazinājums, bet eksportā - pieaugums.

2012.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, apgrozījuma pieaugums bija arī tādās nozīmīgās apstrādes rūpniecības nozarēs kā kokapstrāde un pārtikas ražošana - attiecīgi par 7,6% un par 3,5%. Kokapstrādes nozarē apgrozījums pieauga gan vietējā tirgū, gan eksportā, savukārt pārtikas ražošanas nozares izaugsmes pamatā bija eksports.

2012.gada 4.ceturksnī, salīdzinot ar 3.ceturksni, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem samazinājās par 0,3%, tai skaitā vietējā tirgū – par 0,3% un eksportā – par 0,2%. Savukārt 4.ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo ceturksni, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieauga par 10,1%, tai skaitā vietējā tirgū – par 3,3% un eksportā – par 17%.

2011.gadā, salīdzinot ar 2010.gadu, apstrādes rūpniecības apgrozījums faktiskajās cenās pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem pieauga par 16,8%. Tai skaitā vietējā tirgū apstrādes rūpniecības apgrozījums pieaudzis par 13,3% un eksportā - par 20,4%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!