Foto: F64
Vairāku Latvijas siltumapgādes uzņēmumu īpašnieks "Dalkia Latvia" ("Dalkia") vairs aktīvi nemeklē pašvaldību siltumapgādes uzņēmumus, kuros investēt, atzina "Dalkia" vadītājs Guntars Kokorevičs.

"Mēs šādu proaktīvu darbību ‒ meklēt pašvaldību siltumapgādes uzņēmums, kuros ieguldīt, ‒ esam pārtraukuši. Šis bizness ir pārāk politizēts," sacīja Kokorevičs.

Komentējot pašlaik notiekošās pārrunas starp "Dalkia" un Jūrmalas domi par ieguldījumu pašvaldības siltumapgādes uzņēmumā "Jūrmalas siltums", "Dalkia" vadītājs norādīja, ka tas ir izņēmuma gadījums. "Jūrmala pati aktīvi meklē investorus, tāpēc arī esam izteikuši piedāvājumu. Tas ir vairāk vajadzīgs "Jūrmalas siltumam", nevis "Dalkia"," pastāstīja Kokorevičs.

"Dalkia " ir partneris siltuma apgādes jomā Cēsīs, Valmierā, Liepājā, kā arī tam pieder 2% no Rīgas siltumapgādes kompānijas "Rīgas siltums" pamatkapitāla.

"Dalkia Latvia" ir "Dalkia Group" grupas uzņēmums, kas ir lielākais siltuma ražošanas un piegādes uzņēmums Eiropā un strādā 38 pasaules valstīs. Baltijas valstu reģionā "Dalkia" strādā jau vairākus gadus un pašreiz ar siltumapgādi nodrošina desmit pilsētu Lietuvā, tostarp Viļņu, un 16 pilsētu Igaunijā, tostarp Tallinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!