Foto: LETA

Latvijas aviokompānija "airBaltic" pagājušo gadu noslēgusi ar 19 miljonu latu zaudējumiem un 228,5 miljonu latu apgrozījumu, portālu "Delfi" informēja lidsabiedrības izpilddirektors Martins Gauss.

"Mums ir ļoti liela pārliecība par panākumiem, jo mēs turpinām uzrādīt rezultātus, kas pārsniedz plānotos. Pagājušajā gadā konsekventi ik mēnesi esam sasnieguši arvien labākus neto rādītājus. Konsolidēto neto rezultātu mēs uzlabojām par 66 miljoniem latu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, bet ieņēmumus no pasažieriem – par 10%. Šobrīd mēs apsteidzam grafiku ceļā uz peļņu, ko paredzam sasniegt 2014. gadā," sacīja Gauss.

2012.gada divpadsmit mēnešos "airBaltic" ieņēmumus par produkcijas vienību ir uzlabojusi par 15% (RASK – ieņēmumi uz vienu sēdvietu kilometru), salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā, kā arī saglabājusi stabilu apgrozījumu 228,5 miljonus latu, neraugoties uz kapacitātes samazinājumu.

Salīdzinājumā ar 2011.gadu airBaltic pamatdarbības izdevumi ir samazinājušies par 58 miljoniem latu.

Jau ziņots, ka "airBaltic" savu floti šovasar papildinās ar četrām jaunām "Bombardier Q400 NextGen" turbopropelleru lidmašīnām, portālu "Delfi" informēja "airBaltic" Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Jaunās lidmašīnas "airBaltic" ņem līzingā no "Nordic Aviation Capital A/S (NAC)" Bilundā, Dānijā, kas jau ir parakstījis pirkuma līgumu ar "Bombardier Aerospace" par četru "Q400 NextGen" lidmašīnu iegādi. Saskaņā ar "Q400 NextGen" lidmašīnu kataloga cenu, flotes papildinājuma vērtība ir aptuveni 134,77 miljoni dolāru (73,2 miljons latu).

Četras lidmašīnas tiks iegādātas šī gada vasarā un palielinās "airBaltic" "Bombardier Q400 NextGen" floti par 50%. No maija sākuma līdz jūlijam jaunās lidmašīnas pēc to izgatavošanas Toronto rūpnīcā Kanādā sāks pakāpeniski izmantot "airBaltic" lidojumos.

"airBaltic" patlaban nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem.

Lidsabiedrība dibināta 1995. gadā un tās galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. airBaltic flotē ir 26 lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!