Foto: LETA

Medikamentu ražotājs 'Olainfarm' par investīciju projektu, kura ietvaros paredzēts ieguldīt gandrīz 23 miljonus latu, varēs saņemt kopumā 5,21 miljonu latus lielu uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi, otrdien nolēma valdība.

'Olainfarm' ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru jau noslēdzis līgumu par 5,29 miljonus latu liela Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējuma piešķiršanu no programmas, kas paredz atbalstīt augstas pievienotās vērtības investīcijas.

Tas nozīmē, ka tagad, kad valdība nolēmusi 'Olainfarm' projektam piešķirt atbalstāma investīciju projekta statusu, kompānija par 5,29 miljonus latu lielām investīcijām saņems 15% lielu peļņas nodokļa atlaidi. Savukārt par atlikušo investīciju daļu, kas ir 17,65 miljoni latu, 'Olainfarm' varēs izmantot 25% lielu uzņēmumu ieņēmuma nodokļa atlaidi.

Valdība atbalstāmo investīciju projektu statusu, kas dod uzņēmumiem tiesības izmantot nodokļa atlaides, jau piešķīrusi arī AS "Dobeles dzirnavnieks", "Tērvetes AL", SIA "Baltic Crystal" un SIA "AKG Thermotechnik", kā arī starptautisko dzelzceļa pārvadājumu sniedzēja SIA "L-EKSPRESS" projektiem.

Kā ziņots, "Olainfarm" pērn ir uzstādījis jaunu peļņas rekordu, nopelnot 9,75 miljonus latu, kas ir par 41% vairāk, nekā 2011.gadā, kad "Olainfarm" peļņa bija 6,91 miljoni latu. Koncerna apgrozījums pērn bija 52,91 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!