Foto: LETA

AS "Latvenergo" pārvades sistēmas operatoram AS "Augstsprieguma tīkls" lūgusi ierobežot elektroenerģijas piegādi finansiālu neveiksmju un akcionāru ķildu plosītajai AS "Liepājas metalurgs", portālam "Delfi" otrdien apstiprināja "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Elektroenerģijas piegāde ierobežota, jo izejvielu trūkuma dēļ "Liepājas metalurgs" ir apturējis tērauda kausēšanu, taču uzņēmumam tiks nodrošināta metalurģijas uzņēmuma drošības, administrācijas un ar ražošanu nesaistītu iekārtu funkcionēšanai neieciešamās elektroenerģijas piegāde.

"Šobrīd tiek nodrošināta elektroapgāde "Liepājas metalurgs" ražošanas iekārtu funkcionalitātes saglabāšanai, tādējādi netiek nodarīti bojājumi metalurģijas uzņēmuma iekārtām, saglabājot iespēju atsākt ražošanu, un norēķināties par parādsaistībām. Elektroapgāde tiek nodrošināta apgaismojumam cehos, elektrosistēmu uzturēšanai, teritorijas apgaismojumam un apsardzei, ūdens cirkulācijai un kanalizācijai," skaidro Bidere.

Viņa arī norāda, ka iespēja atsākt elektroenerģijas piegādi pa augstsprieguma līniju tiks apsvērta, ja "Liepājas metalurgs" iegādāsies izejvielas, būs gatavi atsākt kausēšanas darbus un iepazīstinās ar piegādāto resursu samaksas plānu.

Valstij piederošais energoapgādes uzņēmums "Latvenergo" ir viens no lielākajiem "Liepājas metalurga" kreditoriem.

Jau ziņots, ka Ekonomikas policija otrdienas rītā veic kratīšanu finanšu grūtībās nonākušajā uzņēmumā AS "Liepājas metalurgs" (LM), kā arī vēl vairākās citās vietās, portālam "Delfi" apstiprināja policijā. 

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturēts ir uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs. Tiesa, policija šo informāciju nav apstiprinājusi. Lietā iesaistītās puses portālam "Delfi" pastāstīja, ka Terentjevu otrdien aizvedusi policija, taču pastāv iespēja, ka viņš pēc pratināšanas ir atbrīvots. 

Kratīšanas ir notikušas vairāku uzņēmuma akcionāru mājās, arī uzņēmuma galvenās ekonomistes Benitas Imbovicas īpašumā, apliecināja avoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!