Foto: LETA
Viens no lielākajiem graudu pārstrādātajiem Baltijā AS „Rīgas dzirnavnieks” pērn apgrozījis 24,77 miljonus eiro (16,97 miljonus latu), bet ražošanas attīstībā investēti 1,3 miljoni latu, portālu “Delfi” informēja uzņēmuma valdes loceklis Andrejus Cedronas.

Kā noteicošos faktorus izaugsmei uzņēmums min eksportu un jaunu produktu ražošanu. Šogad plānots turpināt darbu pie jaunu produktu attīstīšanas un tirgus pozīciju nostiprināšanas Baltijā.

Cedronas norāda, ka "Rīgas dzirnavnieks" ir viens no tirgus līderiem graudu pārstrādes un graudaugu produktu ražošanas jomā, kas turpina ieguldīt līdzekļus ražotnes un tehnoloģiju modernizācijā, lai piedāvātu labāko kvalitāti un risinājumus gan industriālās, gan plaša patēriņa produkcijas klientiem.

Arī šogad uzņēmums turpina pilnveidot dzirnavas un ražotni kopumā, gatavojoties jaunajai ražas sezonai vasaras beigās. Kā nozīmīgu stratēģisku virzienu uzņēmums saredz tirgus pozīciju nostiprināšanu Baltijā kopumā.

Uzņēmums pērn uzstādījis jaunu kliju granulēšanas līniju, ieguldīja investīcijas graudu apstrādes procesa uzlabošanā, kā arī realizēja apjomīgu projektu, nomainot apkures katlu.

„Rīgas dzirnavnieks" 2012.gadā turpināja ieguldīt investīcijas graudu apstrādes procesa uzlabošanā, kas ļauj samazināt ražošanas pašizmaksu, kā arī labāk sašķirot miltus pēc to kvalitātes.

Lielākie ieguvēji no modernizācijas ir industriālā segmenta klienti, kas, atbilstoši produkcijas specifikai, var iegādāties noteiktas kvalitātes miltus un tādā veidā samazināt produkcijas ražošanas riskus, ko ražošanas procesā rada produkcijas brāķi.

„Rīgas dzirnavnieks" ir vienīgais uzņēmums Latvijā, kas industriālajiem klientiem piedāvā kvalitātes ziņā tik plašu miltu sortimentu.

"Rīgas dzirnavnieks" ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā ar ilgām miltu ražošanas tradīcijām. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Hercogs", "Herkuless" un "AXA".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!