Foto: stock.xchng
Lauku atbalsta dienestā (LAD) no 2013.gada 25.jūnija tiks pieņemti projektu iesniegumi atbalsta saņemšanai zivsaimniecībā – pasākumā "Zvejas aktivitāšu pilnīga pārtraukšana", informē Zemkopības ministrija.

Projektu iesniegumi atbalsta saņemšanai tiks pieņemti līdz 2013.gada 25.jūlijam un kopējais pieejamais publiskais finansējums būs 218 600 latu.

Uz finansējumu varēs pretendēt tīklu zvejas kuģis mazāks par 24 metriem, kura kopējā bruto tilpība līdz 366,76 GT (kuģa kopējās ietilpības rādītājs).

Pasākuma mērķis ir Latvijas zvejas flotes kapacitātes sabalansēšana ar pieejamiem zivju resursiem, zvejas kuģus sadalot (tai skaitā sagriežot metāllūžņos) vai nododot (dāvinot vai pārdodot) izmantošanai citiem mērķiem, kas nav saistīti ar zvejniecību, skaidro ministrija.

Atbalsta pretendenti var būt zvejas kuģu īpašnieki, kuriem ir spēkā esoša speciālā atļauja komercdarbībai zvejniecībā un kuru kuģi zvejo Baltijas jūras (arī Rīgas jūras līča) piekrastē vai aiz piekrastes ūdeņiem un ir iekļauti ZM zvejas kuģu sarakstā.

Šajā kārtā iesniegto projektu īstenošanas beigu datums būs viena gada laikā no LAD lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!