Foto: LETA

Grūtībās nonākušā metalurģijas milža AS "Liepājas metalurgs" mazākuma akcionāra Kirova Lipmana piesaistītais investors ir nopietni vērtējams, ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" apstiprināja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Pagaidām noslēpumā turētais investors esot ar pieredzi šajā nozarē un ar spēju darboties. Viņš esot nopietni vērtējams.

Investors arī apliecinājis, ka būtu gatavs piekrist valdības izvirzītajiem nosacījumiem, tomēr juridisku apliecinājumu tam gan vēl neesot, tāpēc viņa izvēle esot viņa paša rokās, norādīja prezidents.

Jau ziņots, ka līdz 31.maijam finanšu grūtībās nonākušā "Liepājas metalurga" akcionāriem ir vai nu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai jāiegulda uzņēmumā lieli finanšu līdzekļi. Uzņēmuma kreditori ir nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi jeb vairāk nekā 60 miljonus latu no "Liepājas metalurga" parādsaistībām, kuru kopējais apjoms sasniedz 125 miljonus latu, tādējādi kļūstot par uzņēmuma akcionāriem.

Jau ziņots, ka Liepājas tiesa 27.maijā nolēma ierosināt AS "Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Tagad uzņēmumam ir noteikts tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņš līdz 26.jūlijam.

Līdz ar tiesiskās aizsardzības procesa ierosināšanas brīdi tiek aizliegts nodrošinātajam kreditoram prasīt ieķīlātās parādnieka mantas pārdošanu, izņemot, ja tas rada būtisku kaitējumu šā kreditora interesēm, tāpat ir aizliegts kreditoram iesniegt juridiskās personas maksātnespējas procesa pieteikumu vai veikt parādnieka likvidāciju.

Savukārt tiesiskās aizsardzības plāns ir līdzvērtīgs biznesa plānam, kas atspoguļo parādnieka faktisko finansiālo situāciju, plānotās metodes un naudas plūsmas prognozes finansiālo grūtību atrisināšanai.

TAP plānu izstrādā pats parādnieks vai arī tā nolīgts speciālists, t.i., likums neuzliek par pienākumu TAP plānu izstrādāt administratoram, kreditoram vai kādai citai personai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!