Foto: DELFI

Rīgas apgabaltiesa uz 31.oktobri nozīmējusi izskatīšanai strīdu starp VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" un nacionālo lidsabiedrību "airBaltic" par zaudējumu piedziņu, liecina informāciju Tiesu informatīvajā sistēmā.

Iepriekš, 11.februārī, apgabaltiesa lēma apturēt tiesvedību šajā lietā līdz 30.maijam. Arī pirms tam abas puses tiesai norādīja, ka turpinās sarunas par iespējamo mierizlīgumu un tam ir vajadzīgs ilgāks laiks, jo sarunas ir komplicētas. Bija plānots, ka tas varētu būt panākts jau līdz 11.februārim.

"airBaltic" pārstāvji nevēlās nosaukt prasījuma summu, ko cenšas atgūt tiesvedības ceļā minēto mierizlīguma sarunu dēļ.

Trešās personas statusā šajā lietā ir arī zemo cenu aviosabiedrība "Ryanair".

Jau ziņots, ka pērn 9.februārī apgabaltiesa līdz 31.jūlijam bija apturējusi tiesvedību šajā lietā, tomēr tiesas sēde nenotika, jo starp lidostu un "airBaltic" tās celtajā prasībā turpinājās mierizlīguma sarunas.

Tikmēr 2011.gada vasarā apgabaltiesa apstiprināja izlīgumu, kas tika panākts citā civillietā, kur prasību pret "airBaltic" par 3,42 miljonu latu parāda piedziņu bija izvirzījusi lidosta.

Lidosta un "airBaltic" tiesā iepriekš bija izvirzījušas savstarpējus prasījumus par vairākiem miljoniem latu.

Pēdējos gados "airBaltic" Rīgas lidostai esot pārmaksājis 34 miljonus eiro (23,8 miljonus latu), un tāda esot arī "airBaltic" prasība pret lidostu. "Mēs negaidām, ka Rīgas lidosta mums šo summu atmaksās, bet mums ir konstruktīvi jārunā par diskriminācijas izbeigšanu," savulaik norādīja lidsabiedrībā.

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Lidosta "Rīga" ir Latvijas valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!