Foto: Publicitātes attēli
„Spilvas” ražotnes mārrutku sakņu mazgāšanas un smalcināšanas līnijā ieguldīti 57 000 eiro (40 059 latu). Šī gada laikā uzņēmumā paredzēts pabeigt vēl vairākus jaunus investīciju projektus, portālu „Delfi” informēja „Spilvas” sabiedrisko attiecību konsultants Andris Zeļenkovs.

„Ar jaunās mārrutku mazgāšanas un smalcināšanas līnijas uzstādīšanu esam ievērojami samazinājuši roku darba apjomu mārrutku pārstrādes procesā, kā arī ievērojami palielinājuši mārrutku ražošanas produktivitāti,” skaidro „Spilvas” ražošanas direktore Egita Bērziņa.

Šovasar kompānijā aizsākta virkne jaunu investīciju projektu. „Jūlijā pabeigsim produktu vārītavas automatizācijas projekta īstenošanu, kā arī uzstādīsim jaunu marināžu pildītāju, kas mums ļaus palielināt marinētu dārzeņu pagatavošanas ražību,” stāsta „Spilvas” ražošanas direktore.


Produktu vārītavas automatizācijas projektā jau investēti 36 000 eiro (25 300 latu). Savukārt augustā darbu sāks jauna majonēzes fasēšanas iekārta, kas ļaus paaugstināt majonēzes ražošanas jaudu, šajā projektā tiek investēti 100 000 eiro (70 280 latu).

Septembrī un oktobrī paredzēti būtiski uzlabojumi šampinjonu ražošanas procesā. Plānots uzstādīt jaunu sēņu mazgāšana, blanšēšanas un fasēšanas iekārtu, kas tāpat uzlabos šampinjonu produkcijas pagatavošanas procesa ražību; sēņu ražošanas iekārtas investīciju summa ir 128 000 eiro (89 958 lati).

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums „Spilva" ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Uzņēmuma sortimentā ietilpst deviņas ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; dresingi; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; dzērieni; garšvielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!