Foto: F64
Jau trīs būvkompānijas – ”Skonto būve”, ”Merks” un pilnsabiedrība ”LNK INDUSTRIES GROUP” Iepirkumu uzraudzības birojā iesniegušas sūdzības par iepirkumu konkursu, kurā Latvijas Universitāte (LU) izraudzījās LU Akadēmiskā centra Torņakalnā 1. kārtas tehniskā projekta izstrādātājus, būvniekus un autoruzraugus.

Kopumā konkursā bija iesniegti četri piedāvājumi, bet iepirkumu komisija par saimnieciski izdevīgāko atzina SIA "Abora" iesniegto piedāvājumu, kura piedāvātā līgumcena ir 14 999 777 lati bez pievienotās vērtības nodokļa.

LU zinātņu prorektors Indriķis Muižnieks, komentējot būvnieku sūdzības par iepirkumu konkursu, portālam "Delfi" norāda:  "Pašlaik IUB ir saņemtas sūdzības no visiem trijiem noraidītajiem pretendentiem. Svarīgi ir tas, ka tagad sūdzību pamatotība tiks izvērtēta augstākajā ekspertīzes līmenī, un LU attiecīgi rīkosies atbilstoši IUB lēmumam. Arī pati LU ir ieinteresēta, lai IUB sniedz savu vērtējumu, jau tagad pilnībā izpēta visus argumentus un tādējādi novērš iespējamos pārmetumus tālākajā procesā."

"IUB iesniegtajām sūdzībām noteikts izskatīšanas termiņš līdz 19.jūlijam - šajā laikā LU, protams, nedrīkst slēgt līgumu ar izvēlēto pretendentu, taču uz pašu akadēmiskā centra būvniecību viens mēnesis lielu iespaidu neatstās," optimistiski prognozē Muižnieks.

Saskaņā ar konkursa nolikumu, iepirkumā uzvarējušais "Abora" piedāvājums par saimnieciski izdevīgāko atzīts, vērtējot kopumā četrus kritērijus - cenu par projektēšanu un būvniecību, maksājumu ieturējuma apmēru ģenerāluzņēmēja līguma izpildes laikā, garantijas perioda ilgumu objektam no nodošanas ekspluatācijā, kā arī pretendenta piedāvāto inženiersistēmu un iekārtu regulārās apkalpošanas izmaksu apjomu gadā.

Kopējais iepirkuma līguma izpildes termiņš ir 60 mēneši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!