Foto: DELFI

Konkurences padome (KP) līdz šā gada oktobrim lems, vai atļaut Lietuvas kompānijai "AB Linas Agro Group" iegādāties 87% AS "Putnu fabrika Ķekava" ("Ķekava"), 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja KP, apvienošanās ziņojumu KP ir saņēmusi šodien, bet vēl piecu darbdienu laikā konkurences uzraugam ir jāizvērtē, vai iesniegtajos dokumentos ir ietverta visa nepieciešamā informācija.

Ja nepieciešamā informācija būs iesniegta, tad ziņojums tiks izskatīts parastajā kārtībā, proti, četru mēnešu laikā no ziņojuma saņemšanas dienas KP būs jāpieņem lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošajiem noteikumiem, kas novērš iespējamo kaitējumu konkurencei.

Jau ziņots, ka Lietuvas kompānija "AB Linas Agro Group" ir parakstījusi vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% AS "Putnu fabrika Ķekava", 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi. Darījumu ir plānots noslēgt līdz šī gada decembrim un tā noslēgšana ir atkarīga no daudzu nosacījumu izpildes, tostarp atļaujas saņemšanas no KP.

"Linas Agro" plāno uzņēmumu akciju un daļu iegādei tērēt 12,5 miljonus eiro jeb 8,78 miljonus latu. "Linas Agro Group" plāno, ka iegādājamo uzņēmumu apgrozījums nākotnē sasniegs aptuveni 70 miljonus eiro jeb 49 miljonus latu.

"Ķekavas" maksātnespējas administrators Olafs Švanks biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja, ka plānotā "Ķekavas" akciju pārdošana Lietuvas kompānijai "AB Linas Agro Group" nāks par labu uzņēmumam, jo tiks piesaistīts vērā ņemams investors.

"Tas ir tikai apsveicami, ka tāda mēroga uzņēmums kā "Linas Agro Group" kļūst par "Ķekavas" vairākuma akcionāru. Vienīgā izeja "Ķekavai" tiesiskās aizsardzības plāna izpildē ir to grozīt vai piesaistīt stratēģisko investoru ar finanšu līdzekļiem un sekmīgu industrijas pieredzi," sacīja Švanks.

Kā jau vēstīts, Rīgas rajona tiesa 1.martā noraidīja administratora iesniegto "Ķekavas" maksātnespējas pieteikumu, līdz ar to uzņēmums tiesīgs turpināt darbību un pildīt TAP paredzētos optimizācijas procesus. Švanks "Ķekavas" maksātnespējas procesu virzīja gan šogad, gan pērn aprīlī - abas reizes nesekmīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!