Foto: DELFI
Uzņēmumu reģistrs (UR) piektdien, 2.augustā, reģistrēja 29.jūlija akcionāru sapulcē ievēlēto AS "Liepājas metalurgs" padomi, liecina UR apkalpojošās SIA "Lursoft" informācija.

29.jūlijā uzņēmuma padomē bija ievēlēti "Liepājas metalurga" akcionārs Kirovs Lipmans, līdzšinējais padomes loceklis Guntis Vilnītis. No jauna uzņēmuma padomē ievēlēti "Liepājas metalurga"galvenais inženieris Egils Kupšis, galvenā ekonomiste Benita Imbovica, advokāti Ainars Kreics un Genādijs Atujevs.

Lipmans iepriekš gan sniedzis iesniegumu par atkāpšanos no padomes locekļa amata. 29. jūlija jaunievēlētās AS "Liepājas metalurgs" padomes loceklis un uzņēmuma akcionārs Kirovs Lipmans pieņēma lēmumu atstāt padomes locekļa amatu, līdz ar to padome vairs nebūtu rīcībspējīga un būtu jāievēl jauna uzņēmuma padome. Pēc "Liepājas metalurga" vadības informācijas, Lipmans šo iesniegumu noformulējis neprecīzi, tāpēc ticis iekļauts arī UR reģistrā.

Tāpat Liepājas tiesa 29.jūlijā nolēmusi līdz 26.augustam pagarināt finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" (LM) tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņu, kā to bija lūdzis uzņēmums.

29.jūlijā AS "Liepājas metalurgs" akcionāru sapulcē apstiprināja jaunu uzņēmuma padomi, par zvērinātu revidentu izraudzīta starptautiskā audita un konsultāciju kompānija "Price Waterhouse Cooper".

Runājot par uzņēmuma turpmāko darbību, tā vadība savā gada pārskata ziņojumā norāda, ka, lai atjaunotu ražošanu un uzlabotu finanšu situāciju, galvenais akcents tiek likts uz investoru līdzekļu piesaisti, kas ir būtisks priekšnosacījums, lai "Liepājas Metalurgs" varētu realizēt savus aktīvus un nokārtot savas saistības.

Jau ziņots, ka "Liepājas metalurgs" bankrota gadījumā zaudējumi Latvijas tautsaimniecībai var sasniegt 240 miljonus latu, intervijā žurnālam "Ir" saka uzņēmuma kreditoru kluba konsultanta "Prudentia Advisers" valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš.

"Bankrota un darbības neatjaunošanas gadījumā ķīlu vērtība ir viszemākā, var būt pat negatīva. Tās ir iekārtas piecu, septiņu stāvu māju augstumā. Ja tās nestrādā, vēl jāatbrīvo teritorija, jāmaksā par to transportēšanu, teritorijas sakopšanu. Trīs gadu laikā zaudējums tautsaimniecībai būtu aptuveni 235-240 miljoni latu," norāda Krastiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!