Foto: Publicitātes foto
Šokolādes trifeļu ražotājs SIA "Pure Chocolate" jau tuvākajos mēnešos gan vietējā, gan eksporta tirgū līdzās trifelēm piedāvās arī dažādas šokolādes figūriņas, kā arī sveramās konfektes, jaunās rūpnīcas atklāšanā informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Pēteris Žimants.

"Jaunās iekārtas ļauj startēt līdz šim neapgūtā segmentā, ražojot ne tikai jauna veida trifeles, bet arī pilnīgi jaunu produkciju, kurai turpmāk atvēlēsim 20% produktu portfeļa. Tās būs dažādas šokolādes figūriņas - lācīši, sirsniņas, medaljoni, tāpat arī plāksnītes ar riekstiem, vafelītēm un citiem pildījumiem," sacīja Žimants.

Viņš norādīja, ka uzņēmums startēs arī sveramo konfekšu kategorijā, šajā segmentā konkurējot ar AS "Laima".

"Šajā segmentā mērķējam uz vidēji augsto cenu kategoriju, kur vienīgais konkurents ir "Laima". Mēs atšķirsimies ar to, ka katra konfekte būs ietīta papīriņā, kas piemeklēts individuālām klienta vēlmēm. Protams, konfekšu sortiments būs ļoti interesants - ar dažādiem neierastiem pildījumiem," norādīja uzņēmējs.

Jautāts par jaunās produkcijas noieta tirgu, viņš sacīja, ka ar sveramajām konfektēm vietējā tirgū nav plānots ieņemt būtisku vietu, jo galvenais tirgus būs eksports jau esošajās valstīs, kā arī jaunos tirgos - Honkongā, Arābu Emirātos un citus.

Plānots, ka līdz gada beigām jaunajā fabrikā "Viktorija" tiks saražotas vismaz 40 tonnas jaunā segmenta produkcijas. Veikalos "Pūres" šokolādes medaljoni un citas figūriņas būs pieejamas no oktobra.

Kā ziņots, "Pure Chocolate" šodien Pūres pagastā atver jauno rūpnīcu "Viktorija", kurā investēti trīs miljoni latu. Jau iepriekš intervijā "Nozare.lv" Žimants norādīja, ka rūpnīca bija nepieciešama, jo pieprasījums pēc šokolādes trifelēm ir ļoti audzis.

"Kopumā iecerēts šogad saražot vismaz 220 tonnas šokolādes izstrādājumu. Plānots, ka 80% produkcijas būs šokolādes trifeles ar augļu ogu pildījumu, bet 20% - citi produkcijas veidi, kurus pagaidām neatklāšu," sacīja Žimants.

Savukārt, taujāts par prognozējamo šā gada apgrozījumu, viņš norādīja, ka patlaban uzņēmums jau sasniedzis 800 000 latu rādītāju, tikmēr nākamajā gadā plānots apgrozījumu dubultot.

"Kopumā šo gadu esam definējuši kā investīciju gadu, jo atveram jaunu ražotni un papildus ieguldītajiem trim miljoniem latu bija nepieciešamas papildu investīcijas. Savukārt nākamajam gadam jābūt izrāviena gadam ar labākiem rezultātiem, kad apgrozījumam jābūt dubultotam, tātad sasniedzot piecus miljonus eiro (3,5 miljoni latu). Pamats tam ir, jo visi svarīgākie tirgi apzināti un, pateicoties jaunajai rūpnīcai, ražosim daudzveidīgāku produkcijas klāstu, kas ir interesanti attiecīgajiem tirgiem," norādīja uzņēmējs.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Pure Chocolate" apgrozījums 2012.gadā bija 1,04 miljoni latu salīdzinājumā ar 875 491 latu 2011.gadā. Uzņēmuma peļņa bija 2801 lats salīdzinājumā ar 125 492 latiem 2011.gadā. Uzņēmums 40% produkcijas eksportē uz Krieviju, Austrāliju, Japānu, Baltijas un Skandināvijas valstīm.

Uzņēmuma īpašnieki ir Pēteris Žimants (36,67% kapitāldaļu), Aivars Žimants (34,62%), Līga Žimante (23,92%), Ainārs Bērziņš (2,79%) un Zane Pētersone (2%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!