Foto: Publicitātes foto
Valda Dombrovska (V) valdību veidojošo partiju koalīcijas padomē pirmdien, 26. augustā tā arī nav panākta vienošanās par Reformu partijas (RP) rosinātā ostu nodokļa ieviešanu no nākamā gada.

Gan premjers Dombrovskis, gan Nacionālās apvienības valdes loceklis Imants Parādnieks šo ideju vēl arvien sauc pat konceptuāli atbalstāmu, taču norāda, ka vispirms tā jāsaskaņo ar valdības sociālajiem un sadarbības partneriem un jāizvērtē jaunā nodokļa jeb nodevas ietekme uz Latvijas ostu konkurētspēju.

Parādnieks pēc koalīcijas sēdes uzsvēra, ka nepieciešams sagaidīt arī izdaudzināto Pasaules Bankas pētījumu par ostu konkurētspēju ietekmējošajiem faktoriem.

Viņš arī pauda bažas, ka ostu pārvaldes jauno nodevu, kuru RP piedāvājusi noteikt 20 % apmērā no ostu ieņēmumiem, var ietvert ostu pakalpojumu tarifos un tas noteikti nelabvēlīgi ietekmēs Latvijas ostu konkurētspēju.

Savukārt "ostu nodokļa" iniciatoru - RP priekšsēdētājs Edmunds Demiters - uzsvēra, ka par to, lai tā nenotiktu, būtu jārūpējas valsts deleģētajiem pārstāvjiem ostu valdēs.

"Delfi" jau ziņoja, ka šo nodokli neatbalsta nedz Satiksmes ministrija, nedz Latvijas lielās ostas, nedz Latvijas Ostu un Latvijas Tranzītbiznesa asociācijas. Tāpat par savu noraidošo attieksmi pret šādu ieceri jau paziņojuši opozīcijā esošie politiskie spēki - Zaļo un zemnieku savienība un "Saskaņas centrs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!