Foto: Publicitātes foto

Protestējot pret esošo situāciju pasažieru pārvadājumu jomā un Latvijas tirgus neatvēršanu, pirmdien notika pirmais "Lux Express" bezmaksas brauciens maršrutā Rīga - Liepāja - Rīga. Autobusā gan maršrutā no Rīgas uz Liepāju, gan atpakaļceļā tika aizpildītas visas pieejamās sēdvietas, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Tāpat arī sēdvietas uz nākamo dienu braucieniem jau ir gandrīz pilnībā rezervētas.

"Delfi" jau ziņoja, ka "Lux Express" gandrīz mēnesi, katru dienu līdz 22.septembrim, ar augstākās klases autobusu bez maksas vedīs Latvijas iedzīvotājus no Rīgas uz Liepāju un atpakaļ.

Tādējādi uzņēmums protestē pret pārvadājumu tirgus neatvēršanu.

"Esošais regulējums, kas nosaka, ka pasažieru pārvadājumu tirgus ir slēgts un valdības nepārtraukti dotē pārvadātājus, ir bezatbildīgs un var funkcionēt tikai īstermiņā. Neesošā konkurence pasažieru pārvadājumu sistēmā faktiski liedz cilvēkiem pieeju moderniem un augstas kvalitātes pakalpojumiem," norāda "Lux Express" valdes priekšsēdētājs Hans Sārpu.

"Lux Express" vadītājs uzsver, ka starppilsētu pārvadājumu tirgum Latvijā vajadzētu tikt atvērtam un liberalizētam, vismaz maršrutos starp Latvijas lielākajām pilsētām. Tādējādi pārvadātājiem būtu iespēja piedāvāt dažādus produktus un pakalpojumus.

"Lux Express Group" ir starptautisko reisu operātors, kas piedāvā reisus starp Baltijas valstīm un Sanktpēterburgu, Minsku, Kaļiņingradu, Varšavu, Poznaņu un Berlīni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!