Foto: LETA
Mazumtirdzniecības uzņēmums SIA "Plus punkts" nonācis atpakaļ pie iepriekšējā īpašnieka - Lihtenšteinas kompānijas "Ibofa Establishment", liecina "Firmas.lv" informācija.

Izmaiņas reģistrētas vakar, 28.augustā, kad reģistrētas arī izmaiņas valdes sastāvā. No 28.augusta par vienīgo valdes locekli kļuvusi Tatjana Takčidi, nomainot līdzšinējos valdes priekšsēdētāju Svetlanu Kiseļovu un valdes locekli Raiti Kvēpu.

Uzņēmuma pārstāvji nekādus komentārus biznesa portālam "Nozare.lv" nesniedza.

No 8.marta par SIA "Plus punkts" 100% daļu īpašnieku kļuva SIA "Plus punkts Holding Ltd", kuru kontrolē Dānijas investori, kas plāno strauju attīstību visā Baltijā. Mazumtirdzniecības ķēdes iegāde veikta, "Plus Punkts Holding Ltd" atpērkot kapitāldaļas no iepriekšējiem dalībniekiem.

Bet no 22.aprīļa preses vairumtirdzniecības un piegādes uzņēmums "Preses serviss" apturēja jaunu preses izdevumu piegādi "Plus punkta" tirdzniecības vietām, jo tirgotājs ir ilgstoši kavējis maksājumus par piegādātajiem preses izdevumiem. Preses izdevumu piegādes apturētas līdz brīdim, kamēr "Plus punkts" spēs pilnībā norēķināties par savām kavētajām parādsaistībām, kas pārsniedz 190 000 latu.

Mēneša laikā gan uzņēmumam izdevās parādus samaksāt un atjaunot gan preses piegādi, gan e-talonu tirdzniecību.

Bet šī gada vasarā "SEB banka" mazumtirdzniecības uzņēmuma "Plus punkts" jaunajam īpašniekam "Plus Punkts Holding Ltd" izsniegusi ilgtermiņa finansējumu iegādes darījuma nodrošināšanai un "Plus punkta" apgrozāmam kapitālam.

"Plus punkta" valdes priekšsēdētaja Kiseļova medijiem nosūtītā paziņojumā par "SEB bankas" finansējumu skaidroja, ka iegādes darījuma mērķis un stratēģija ir attīstīt "Plus punktu" Latvijā un uzbūvēt platformu turpmākai attīstībai Baltijas valstīs. "Plus punkta" izaugsmes un efektivitātes paaugstināšanai izvirzīti vairāki darbības virzieni: izveidot ātro uzkodu jeb "fast food" līniju, paplašināt privātā marķējuma jeb "private label" produktu loku, pārskatīt produktu sortimentu, atvērt jaunas tirdzniecības vietas, kā arī veikt citas aktivitātes.

Mazumtirgotāja SIA "Plus punkts" peļņa 2011.gadā pieaugusi 118,2 reizes, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma peļņa 2011.gadā bija 358 828 lati, bet 2010.gadā - 3035 lati. Savukārt "Plus punkta" apgrozījums 2011.gadā saruka par 4,7% - no 23,98 miljoniem latu 2010.gadā līdz 22,84 miljoniem latu 2011.gadā.

SIA "Plus punkts" dibināta 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 572 594 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!