Foto: LETA

"Nordea" bankas Latvijas filiāle ir piešķīrusi ilgtermiņa finansējumu 5,4 miljonus eiro (3,8 miljonus latu) apmērā būvuzņēmumam SIA "Merks". Finansējumu paredzēts izmantot jaunās 10 stāvu dzīvojamās ēkas Grostonas ielā celtniecībai.

Līdz ar šīs ēkas būvniecību, turpinās dzīvojamo māju kompleksa "Skanstes Mājas" Grostonas ielā apbūve, portālu "Delfi" informēja kredītiestādē.

Dzīvojamā māja Grostonas ielā 19 papildinās Rīgas apbūves projektu "Skanste", kura būvniecība uzsākta 2008.gadā. Dzīvojamo ēku plānots pabeigt 2014. gada rudenī un šajā ēkā būs 82 dzīvokļi.

Kopumā projektā "Skanstes Mājas" ir paredzēts izbūvēt trīs 8 līdz 10 stāvu ēkas ar 266 divu līdz četru istabu dzīvokļiem ar pilnu iekšējo apdari, pazemes un virszemes autostāvvietām, trijiem bērnu aktīvās atpūtas laukumiem, labiekārtotu un apzaļumotu teritoriju.

"Nordea" bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks, norāda, ka uzņēmuma līdzšinējā sadarbībā ar banku jau sekmīgi realizēts projekts "Skanstes virsotnes" ar 493 moderniem dzīvokļiem.

Savukārt "Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš atzīmē, ka "Skanstes mājas" ir piektais būvuzņēmuma "Merks" dzīvojamo māju projekts un otrais Skanstē.

"Veiksmīgie dzīvokļu pārdošanas rezultāti "Skanstes virsotnēs" un projekta "Skanstes Mājas" pirmajā ēkā ir pierādījuši, ka "Merks" dzīvokļi Skanstē ir pieprasīti un Skanste veidojas par perspektīvu jaunās Rīgas centra rajonu," sacījis Ozoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!