Foto: LETA
Liepājas metālapstrādes uzņēmums "Liepājas metalurgs" līdz septembra beigām var arī neatsākt ražošanu, kā tas ir paredzēts tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānā, pieļāva kompānijas tiesiskās aizsardzības procesa administrators Haralds Velmers.

"Ir iespējams, ka naudas līdzekļi līdz septembra beigām netiks pārskaitīti "Liepājas metalurgam", jo ir palicis maz laika, taču ceru, ka līdz septembra beigām būs panākta skaidrība par investīcijām - kas un kad tos ieguldīs," teica Velmers un piebilda, ka uzņēmums ražošanu varēs atsākt tikai pēc tam, kad uzņēmumā būs ieguldīti līdzekļi.

Velmers atzina, ka šāda situācija var rasties tādēļ, ka kopš tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna apstiprināšanas līdz noteiktajam ražošanas atsākšanas termiņam ir salīdzinoši maz laika un sarunas nenotiek tik raiti.

Tāpat, pēc administratora teiktā, pagaidām nav zināms, cik daudziem "Liepājas metalurga" darbiniekiem nāksies pazaudēt darbu. "Pagaidām nav konkrētas informācijas par to, cik darbiniekiem nāksies zaudēt darbu metalurgā, taču plānots, ka tas notiks pakāpeniski. Kopējais darbinieku skaits, kurš tiks nodarbināts uzņēmumā, būs zināms pēc tam, kad tiks pabeigts plāns par metalurga darbības optimizāciju," sacīja Velmers.

Uzņēmums pašlaik strādā pie darbības optimizācijas plāna izstrādes, taču pagaidām nav zināms, kad tas tiks pabeigts.

Jau ziņots, ka "Liepājas metalurgs" ir nonācis finanšu grūtībās. Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Liepājas tiesa ir apstiprinājusi uzņēmuma glābšanas plānu, kas paredz kompānijas darbības atsākšanu līdz septembra beigām.

"Liepājas metalurgs" ir lielākais darba devējs Liepājā. Uzņēmuma akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!