Foto: Publicitātes foto
Lai izvērstu savu darbību NVS reģionā, IT produktu vairumtirdzniecības uzņēmums "ELKO Grupa" nodibinājis meitas uzņēmumu Kazahstānā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"ELKO Kazakhstan" tika nodibināts 2013.gada 20.augustā un atrodas Almati, kas ir Kazahstānas lielākā pilsēta un nozīmīgākais komerccentrs. "ELKO Kazakhstan" darbosies kā 100% AS "ELKO Grupa" piederošs meitas uzņēmums.

Galvenais uzņēmuma darbības virziens būs IT produktu vairumtirdzniecība vadošajiem mazumtirgotājiem, vietējiem datortehnikas ražotājiem un sistēmu integratoriem Kazahstānā.

Līdz ar to, šobrīd "ELKO" ir pārstāvēta jau deviņās valstīs – Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Rumānijā, Slovākijā, Slovēnijā, Krievijā, Ukrainā un tagad arī Kazahstānā.

Par jaunā meitas uzņēmuma direktoru izraudzīts Viktors Poznaharjovs, kam ir ievērojama profesionālā pieredze IT tirdzniecības jomā Centrālāzijas reģionā tādos uzņēmumos kā "Samsung", "Motorola", "LG", "Kcell" u.c.

"Ienākšana jaunā tirgū nekad nav viegla, bet mūsu pusē ir veiksmīga 20 gadu darbības pieredze, starptautisks "know-how" un efektīvs menedžments, līdz ar to mēs esam gatavi stāties pretī šim izaicinājumam. Centrālāzijas reģionam ir ļoti augsts ekonomiskais potenciāls, Kazahstāna ir pasaules devītā lielākā valsts ar 17 miljoniem iedzīvotāju, tādēļ mēs ceram uz ļoti veiksmīgu mūsu jaunā meitas uzņēmuma darbību. Tāpat esam pārliecināti, ka mūsu jaunie, potenciālie partneri Kazahstānā novērtēs to produktu klāstu, augstas kvalitātes servisu un uzticamību, ko piedāvā ELKO," norāda "ELKO Grupa" prezidents Egons Mednis.

Šogad ELKO atzīmē savu divdesmito gadadienu. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecība Baltijā, Centrālajā un Austrumeiropā un NVS. Uzņēmums pārstāv vairāk nekā 80 ražotājus un pārdod to preces vairāk nekā 5600 mazumtirgotājiem, vietējiem datortehnikas ražotājiem un sistēmu integratoriem. Pašlaik uzņēmumā nodarbināti vairāk nekā 340 cilvēki.

"ELKO Grupa" pieder vairākām juridiskām personām, kā arī investīciju fondam "Amber Trust".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!