Foto: LETA

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldē ir saņemti vairāki iesniegumi, kuru autori norāda uz iespējamām prettiesiskām darbībām saistībā ar mazumtirdzniecības tīklu "Plus punkts", apstiprināja VP preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Viņš gan atteicās izpaust, no kā šie iesniegumi saņemti un cik to ir. Policijas pārstāvis arī nekonkretizēja, par kādām tieši darbībām sūdzas iesniedzēji. Sadovskis vien norādīja, ka patlaban tiek vērtēts, vai iesniegumos izklāstītie fakti ir pamats kriminālprocesa sākšanai.

Visticamāk, vismaz vienu no šiem iesniegumiem rakstījis kāds no "Plus punkta" pārstāvjiem, jo uzņēmuma valdes locekle Tatjana Takčidi biznesa portālam "Nozare.lv" pagājušajā nedēļā sacīja, ka SIA vadība ir vērsusies VP saistībā ar krāpnieciskām darbībām, kuras pret "Plus punktu" it kā īstenojis kāds dāņu investors, kuru pārstāvējis Larss Lundgārds Simonsens.

Turpretim cits šī paša dāņu investora - SIA "Plus punkts Holding Ltd" - pārstāvis Filips Ļeonovs biznesa portālam "Nozare.lv" pagājušajā nedēļā norādīja, ka Takčidi izplatītā informācija neatbilst patiesībai.

Tikmēr aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Simonsena vārds ir pazīstams ne vienam vien Latvijas uzņēmējam. Rīgas apgabaltiesā joprojām norit tiesvedība SIA "LLS Baltic Container Services" (LBCS, agrāk - "Rīgas ostas konteineru objekts" jeb ROKO) īpašnieku strīdā ar bijušo uzņēmuma līdzīpašnieku Jāni Kokaru, kurš 2005.gadā savas kompānijas kapitāla daļas pārdevis Simonsenam ar nosacījumu, ka pircējam būs jāziedo vairāki simti tūkstoši latu Kokara pārstāvētajai Slokas Romas katoļu draudzei, taču Simonsens šīs saistības neesot izpildījis.

Dāņu investors savukārt uzskata, ka "LLS Baltic Container Services" kapitāla daļu pārdevēji pirms darījuma snieguši viņam nepatiesu informāciju par uzņēmuma faktiskajām saistībām.

Jau ziņots, ka 27.septembrī "Plus punkta" vadība Takčidi personā izplatīja paziņojumu medijiem, kurā norādīja, ka dāņu investors izkrāpis naudu un novedis mazumtirdzniecības uzņēmumu "Plus punkts" līdz bankrotam, tāpēc tiek gatavoti dokumenti maksātnespējas pieteikuma iesniegšanai tiesā.

Savukārt nu jau bijušā īpašnieka dāņu investoru kontrolētā uzņēmuma "Plus punkts Holding Ltd" pārstāvis Ļeonovs teica, ka pašreizējā mazumtirdzniecības uzņēmuma "Plus punkts" īpašnieka uzņēmums SIA "Ibofa Establishment" uzņēmumu "Plus punkts" augusta beigās pārņēmis nelikumīgi, tāpēc "Plus punkts Holding Ltd" gatavojot prasību pret "Ibofa Establishment".

Kāds ir "Plus punkta" ķildā iesaistīto pušu progress attiecībā uz prasībām par uzņēmuma maksātnespēju un prasību pret patlaban esošo uzņēmuma īpašnieku uzņēmumu "Ibofa Establishment", nav zināms, jo ne viena, ne arī otra puse nekādus komentārus nesniedz.

Tikmēr Rīgā jau pirms nedēļas bija slēgtas vairākas "Plus punkta" tirdzniecības vietas, bet šodien ir slēgta lielākā daļa no tām. Iepriekš, pamatojoties uz līguma saistību nepildīšanu, vairākos "Plus punkta" veikalos, kas atradās SIA "Maxima Latvija" tirdzniecības centros, tika atslēgta elektrība, savukārt vairumtirdzniecības un piegādes uzņēmums SIA "Preses serviss" nosūtīja "Plus punktam" brīdinājumu par maksātnespējas pieteikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!