Foto: Publicitātes foto

Lai gan līgums ar lidsabiedrību Ryanair” ir spēkā līdz 2015. gada pirmajai pusei, sarunas ar šo kompāniju ir smagas un nav izslēgts, ka šī aviokompānija varētu aiziet no Rīgas lidostas, laikrakstam “Diena” atzīst VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks.

Viņš atzīmē, ka "Ryanair" ir smags sarunu partneris, taču Rīgas lidosta no savas puses patlaban nav noskaņota izbeigt sadarbību "Nesaku (..), ka šīs aviokompānijas pārvadātie pasažieri mums nebūtu vajadzīgi," atzīmē Mūrnieks.

Tāpat viņš atzīmē, ka tad, ja lidsabiedrības ir gatava zaudēt Rīgas pasažierus vai pateikt, ka visi Rīgas pasažieri pārcelsies uz citu lidostu līdzi "Ryanair", tad, "protams, mēs kā lidosta kaut ko zaudēsim. Bet tāda aviokompānijas rīcība nebūtu loģiska. Aviācijā pats dārgākais ir iedzīvināt kādu maršrutu, lai tajā rastos pasažieri. Tas prasa ne tās mazākās investīcijas. Tomēr pēc maniem novērojumiem "Ryanair" ir pieņēmusi arī daudzus neloģiskus, vienkārši uz principa balstītus lēmumus, tāpēc es neizslēdzu nevienu pavērsienu."

Mūrnieks gan norāda, ka distancējas no spekulācijām par to, ka "Ryanair" varētu lidot no Tukuma lidostas, taču šai reģionālajai lidostai ir iespējas apkalpot tāda mēroga pasažieru reisus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!