Foto: F64
Ministru kabinetā (MK) iesniegta Uzbekistānas biznesmeņu sūdzība par viesnīcu "Royal Square Hotel & Suites" un "Garden Palace" prettiesisku atņemšanu, portālu "Delfi" informēja MK preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota.

Šī gada 14.oktobrī investīciju pretenziju valdībai pieteikuši Uzbekistānas uzņēmēji Akbars Abdulajevs un Eljors Junusovs, norādot, ka noziedzīgs grupējums, kuru vada Gulams Mohameds Gulami, ar viltotiem dokumentiem panācis viesnīcu "Royal Square Hotel Suites" un "Garden Palace Hotel" prettiesisku atņemšanu.

Uzbekistānas uzņēmēji pauž satraukumu, uzskatot, ka prettiesiskā viesnīcu biznesa atņemšanā ir iesaistītas Latvijas Uzņēmumu reģistra, kā arī tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonas.

Šobrīd Valsts kanceleja sadarbībā ar Iekšlietu ministriju un Tieslietu ministriju analizē  investīciju pretenziju, lai kopīgi izstrādātu priekšlikumus turpmākai valsts rīcībai.

"Investīciju pretenzijas ir rādītājs ārvalstu investīciju videi valstī - tas ir viens no būtiskākajiem identifikatoriem, ka valstī investīciju vide nav droša un sakārtota. No šī izrietošie riski ir nepārprotami - zaudēta ārvalstu uzņēmēju uzticība, nepiesaistītas investīcijas, neradītas darbavietas, zaudēta iespēja ekonomikas attīstībai, iespējams starptautisko reitingu kritums, t.sk., tādos starptautiskos pētījumos kā "Doing Bussiness" u.c. Investīciju aizsardzības līgumi ir starptautiska mēroga apliecinājums no valsts valstij par godprātīgu sadarbību," situāciju komentē Valsts kancelejas direktora palīgs starptautiskajos jautājumos Ivars Mēkons.

"Delfi" jau ziņoja, ka pērnā gada nogalē tika pārņemta Vecrīgas viesnīca "Royal Square Hotel & Suites", un tās bijušie īpašnieki Uzņēmumu reģistram (UR) pārmeta formālu pieeju, kā dēļ it kā pieļauts reiderisms.Bijušie īpašnieki uzsvēra, ka UR iesniegtu viltotu dokumentu palīdzību tika pretlikumīgi pārņemts uzņēmums "555 Brand Hotel", kam pieder "Royal Square Hotel & Suites", bet 12.decembrī jau ar fizisku spēku apturēta šīs viesnīcas darbība, liekot viesiem atstāt viesnīcas telpas. Dienu vēlāk neviens no darbiniekiem, kā arī viesiem minētajā viesnīcā iekšā vairs netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!